Hot News
Discursul lui Nigel Farage, întrerupt din cauza unui afiș cu Putin
30/06
RIA Novosti a calculat cât a exportat Rusia în țări neprietenoase în perioada 2022-2023
01/07

Surse ucrainene: La Kiev se discută schimbarea premierului țării

Denis Șmîgal/ Foto: topwar.ru

O serie de surse ucrainene susțin că regimul de la Kiev analizează posibilitatea înlocuirii premierului. În prezent, guvernul ucrainean este condus de Denis Șmîgal, fost manager de top al uneia dintre companiile deținute de oligarhul Rinat Ahmetov, relatează topwar.ro.

Citând propriile surse din cercurile politice ale țării, publicația ucraineană „Strana” apreciază că noul șef al guvernului Ucrainei ar putea deveni, curând, prim vicepremierul Iulia Sviridenko, ministru al Economiei.

În același timp, se afirmă că inițiativa de înlocuire a premierului aparține șefului regimului de la Kiev, Volodimir Zelenski, care și-a pierdut legitimitatea, și șefului biroului acestuia, Andrei Ermak. După schimbarea șefului guvernului, Zelenski și Ermak vor încerca să atârne de gâtul lui Șmîgal tot negativul acumulat la nivelul societății în privința puterii, inclusiv în ceea ce privește mobilizarea nelimitată, creșterea tarifelor, corupția, dar și în privința construcției de fortificații, lucrări în timpul cărora au fost furate sume importante din bugetul țării. În plus, vârful puterii ucrainene încearcă să demonstreze populației că Zelenski luptă împotriva celor mai presante probleme și se străduiește să îmbunătățească eficiența activității guvernului.

În plus, potrivit sursei, ideea înlocuirii lui Șmîgal cu Sviridenko poate provoca nemulțumiri protectorilor occidentali, care ar putea să nu aprobe astfel de schimbări de cadre în guvernul ucrainean și să-l oblige pe Zelenski să numească alt candidat pentru postul de prim-ministru, așa cum se întâmplă adesea în țările „independente”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă Zelenski și-a pierdut legitimitatea ca președinte, cum poate schimba un prim-ministru? L-a ales pe Șmîgal pe post de ,,acar Păun” pentru toate nenorocirile pe care singur le-a cauzat Ucrainei? Este un exces de viclenie și nesimțire din partea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2887068