Hot News
Putin: Rezolvarea problemelor sociale din Novorossia, imposibil de amânat
29/06
Jackson Hinkle: Propunere generoasă pentru Zelenski
29/06

Putin: Rusia trebuie să pună la punct producția de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune

Președintele Vladimir Putin/ Foto: iz.ru

Rusia trebuie să înceapă să producă și, eventual, să desfășoare rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune, ca răspuns la provocările SUA, a declarat președintele Vladimir Putin la o întâlnire cu Consiliul de Securitate al Rusiei (în imagine), transmite serviciul de presă al Kremlinului.

Potrivit șefului statului, Statele Unite desfășoară deja rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în diferite regiuni ale lumii, iar acest lucru provoacă îngrijorare în Rusia.

„Astăzi se știe că Statele Unite nu numai că produc aceste sisteme de rachete, dar le-au adus deja în Europa pentru exerciții – în Danemarca, iar foarte recent s-a anunțat că ele sunt și în Filipine. Nu se știe dacă au fost retrase sau nu de acolo aceste rachete, a menționat el.

Potrivit președintelui, Rusia trebuie să reacționeze la toate aceasta și să elaboreze un plan pentru acțiuni ulterioare. „După toate probabilitățile, trebuie să începem să producem aceste sisteme de atac, după care, pornind de la situația creată, să luăm decizia unde să le amplasăm, dacă acest lucru va fi necesar pentru asigurarea securității noastre”, a subliniat Vladimir Putin.

Statele Unite s-au retras, în 2019, din tratatul din perioada Războiului Rece ce limita desfășurarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune. După aceea, Moscova a anunțat un moratoriu, declarând că nu va produce sau desfășura astfel de arme până când Statele Unite vor face același lucru.

Anterior, Vladimir Putin a spus că Rusia se gândește la o posibilă schimbare a doctrinei sale nucleare. Șeful statului a menționat că modificările au legătură cu scăderea pragului de utilizare a armelor nucleare în Occident. Cu toate acestea însă, Rusia nu are „încă” nevoie de capacitatea de a lansa un atac nuclear preventiv. În plus, președintele a permis furnizarea de arme de mare precizie către Coreea de Nord și alte țări ca răspuns la livrările occidentale către Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru a nu supune poporul rus la stres și îngrijorare, Rusia trebuie să producă și să desfășoare (nu eventual!) rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune. Provocări din partea Statelor Unite vor fi tot mai dese și tot mai periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886588