Hot News
Atacul de la Sevastopol. Kennedy Jr.: „Este un act de război din partea SUA”
28/06
Statulului Major i s-a cerut să prezinte măsuri de reacție la provocările NATO
29/06

”Copilul meu este la morgă”. Viceprimarul din Magadan, despre moartea fiicei lui în Crimeea

Micuța Sonia Averianova, căzută victima în urma atacului ucrainean asupra plajel din Sevastopol/ Foto: site-ul oficial al Primăriei orașului Magadan

Atacul terorist comis, pe 23 iunie, de armata ucraineană i-a curmat viața Soniei Averianova. Avea doar nouă ani și era fiica viceprimarului din Magadan (Orientul Îndepărtat), Oleg Averianov. În acea duminică sângeroasă, Sonia era pe plaja din Ucikuevka, împreună cu familia care venise în Crimeea de sărbători. Dar a venit și atacul, a povestit tatăl Soniei pentru aif.ru.

Oleg Vladimirovici și-a găsit cu greu cuvintele pentru a vorbi despre acea tragedie. Trupul neînsuflețit al fiicei sale a stat câteva zile la morgă, pânâ când autoritățile au permis familiei să-l ridice. Sfâșiați de durere și cu sufletele îndoliate părinții au pornit apoi spre casă cu fiica lor în sicriu. Pe același drum pe care veniseră cu câteva zile în urmă plini de speranțe și de nerăbdare să vadă marea, să se bucure de soare. A supraviețui morții propriului copil este o experiență cumplită pentru un tată. Averianov a subliniat că nu își retrage cuvintele rostite mai devreme – va răzbuna moartea copilului său.

„Sincer, nu voi face niciun comentariu. Nu văd de ce aș face-o. Da, da, mă voi răzbuna. Toți jurnaliștii au trâmbițat deja acest lucru. Da! Nu mă dezic de vorbele mele și mă voi răzbuna cu siguranță. Sonia era la odihnă cu noi toți. Nu știu când va avea loc priveghiul, copilul meu este încă la morgă. Acum stăm și așteptăm”, a spus Averianov pentru aif.ru a doua zi după atacul ucrainenilor.

Un atac care a ucis patru oameni și a rănit alte 153 de persoane. După atac, plaja a fost închisă pentru vizitatori. Doar geniștii și anchetatorii au putut intra. Primii în căutarea eventualelor submuniții neexplodate, ceilalți pentru a aduna probe. Oricum, pe nisip rămaseră abandonate în grabă lucrurile oamenilor – haine, prosoape, jucării.

„La locul incidentului lucrează geniști, reprezentanți ai Comitetului de Investigații al Rusiei și ai altor agenții de aplicare a legii. Printre bucățile de rachetă căzute pe plajă pot exista submuniții neexplodate”, a precizat comisia antiteroristă a orașului Sevastopol.

În oraș, a fost ridicat un memorial spontan pentru cei uciși în atacul armatei ucrainene. Și la Magadan a fost organizat un memorial spontan – în memoria micuței Sonia. Locuitorii au venit cu flori, au lăsat jucării și dulciuri la monumentul Sfântului Inocențiu de Moscova aflat lângă Catedrala Sfânta Treime.

Dintre persoanele rănite, 21 au fost transportate la Moscova, nouă sunt conectate la ventilatoare, 79 de persoane rămân internați.

Potrivit Ministerului Apărării, atacul asupra plajei din Sevastopol s-a produs în plină zi. Militarii ucraineni au lansat rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune echipate cu focoase de fragmentare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cumplit! Este împotriva firii ca un părinte să-și îngroape copilul. Nu aceasta este rânduiala normală. Deși nu sunt adepta ideii de răzbunare, în asemenea cazuri cred că e necesară. Copilul n-a avut o boală incurabilă, a fost victima unui atac terorist. Părintele acesta îndurerat are tot dreptul să răzbune moartea fetiței. Nu mai are numic de pierdut, ce i-a fost mai drag și mai scump a pierdut deja. Viața părinților nu va mai fi niciodată aceeași ca înainte. E o mare tragedie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2885316