Hot News
Lavrov: Decizia BRICS privind primirea de noi membri
28/06
Avertismentul lui Medvedev: „Următoarele negocieri vor avea loc în condiții mai proaste”
28/06

Analistul Weichert: FAB-3000 rusesc va frânge coloana vertebrală a apărării aeriene ucrainene

Foto: The National Interest

Militarii ruși vor distruge apărarea antiaeriană a Ucrainei cu ajutorul bombelor inteligente FAB-3000 M54, scrie analistul american Brandon J.Weichert în publicația The National Interest.

Potrivit autorului, aceste bombe acoperă o suprafață mare și sunt foarte greu de doborât. Dacă sunt folosite în masă, ele vor „frânge coloana vertebrală a întregii strategii de apărare aeriană a Ucrainei”, prezice el.

Analistul este de părere că utilizarea FAB-3000 M54 va marca începutul unei noi etape a operațiunii speciale, când pentru armata Ucrainei va deveni mai greu să se apere împotriva atacurilor aeriene.

Anterior, pe internet au apărut mai multe videoclipuri cu atacuri asupra pozițiilor forțelor ucrainene cu bombe de aviație FAB-3000 de trei tone cu modul unificat de planare și corecție.

Corespondenții militari au precizat că în primul an al operațiunii speciale aceste „super-bombe” au fost folosite într-o măsură limitată, de exemplu, la Azovstal din Mariupol.

Pentru a arunca un FAB spre țintă, avionul trebuie să zboare pe deasupra ei, riscând să intre în raza de foc a apărării aeriene, dar modulul unificat transformă o bombă obișnuită într-o armă de înaltă precizie: nu cade, ci planează conform coordonatelor.

Această muniția îmbunătățită poate lovi o țintă la o distanță de până la 80 de kilometri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sper ca apărarea antiaeriană ucraineană să fie distrusă definitiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2885315