Hot News
Peskov, despre disponibilitatea lui Putin de a vorbi cu Macron
26/06
Serghei Riabkov: Rusia ar putea răspunde Statelor Unite pentru atacul asupra Sevastopolului
27/06

Bucățile de rachetă neexplodate s-ar fi putut împrăștia prin Sevastopol

Plaja din Sevastopol atacată cu racheta americană Atacms/ Foto: smotrim.ru

Fragmente neexplodate din racheta ucraineană lansată duminică de militarii Kievului ar fi putut rămâne în Sevastopol, a avertizat Comitetul de Investigații al Rusiei, relatează Smotrim.ru.

Submuniția rachetei ATACMS ar fi putut să cadă peste mai multe cartiere din Sevastopol și să nu explodeze, a declarat Andrei Bîkov, șeful adjunct al Direcției Principale de Investigații a Comitetului de Investigații pentru Crimeea și Sevastopol, la o ședință a guvernului regional.

Potrivit acestuia, există locuri din oraș cărora trebuie să le fie ”acordată atenție”, iar informațiile despre munițiile neexplodate „apar periodic”, scrie TASS.

Marți, autoritățile orașului Sevastopol au avertizat că furtuna a îngreunat operațiunea de verificare a zonei de mare din dreptul plajei din Sevastopol unde au căzut fragmente ale rachete ucrainene. Ministerul rus pentru Situații de Urgență a anunțat miercuri noapte că o muniție de fragmentare neexplodată a fost găsită în mare, lângă plajele din Ucikuevka și Liubimovka. S-a precizat că scafandrii Ministerului pentru Situații de Urgență au verificat peste 2 hectare din fundul mării, alte 4,5 hectare mai rămân de controlat.

Fostul șef al Centrului 294 pentru Operațiuni speciale de salvare de mare risc „Lider” al Ministerului pentru Situații de Urgență, Nikolai Vdovin a declarat pentru RIA Novosti că, dacă este descoperită, muniția de la racheta ATACMS trebuie distrusă la fața locului, deoarece se află pe modul „auto-armare” și se poate detona în orice moment.

Duminica trecută, când forțele armate ucrainene au atacat Sevastopolul cu rachete americane ATACMS, avînd focoase cu fragmentare, patru persoane au fost ucise și peste 150 au fost rănite.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru verificarea zonelor în care ar fi putut să cadă fragmente neexplodate, merită să fie aduși psihopații Zelenski și Biden. Zonele de mare să le verifice prin scufundări, fără costume de scafandru, iar zonele de suprafață, fără costume de protecție. Nenorociții naibii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2884882