Hot News
Serghei Riabkov: Rusia ar putea răspunde Statelor Unite pentru atacul asupra Sevastopolului
27/06
Academia de Balet ”Vaganova”, la a 282-a generație de absolvenți
27/06

Arahamia: Sfatul aliaților occidentali care a dus la întreruperea negocierilor în 2022

Martie 2022. Istanbul. Negocierile ruso-ucrainene de pace/ Foto: ruscompromats.ru

În 2022, în timpul negocierilor de încetare a focului, aliații occidentali ai Kievului au refuzat să ofere Ucrainei vreo promisiune fermă de sprijin și l-au sfătuit „să nu recurgă la garanții efemere de securitate (propuse de Rusia – n.r.)”, scrie publicația americană The Time, citându-l pe deputatul David Arahamia, care a condus delegația ucraineană la negocierile de la Istanbul, relatează Rambler.

Acesta a fost unul dintre motivele întreruperii procesului de negociere.

Publicația amintește că negocierile ruso-ucrainene de la Minsk și Istanbul, care au durat șase săptămâni, au permis convenirea în linii generale a contururilor preliminare ale tratatului. Ucraina trebuia să renunțe la planurile de aderare la NATO și să-și asigura statutul de „neutralitate permanentă”. În schimb, primea garanții de securitate din partea Rusiei și a altor țări. Moscova era pregătită să meargă pe o astfel de variantă, dar, într-un final, Kievul a reunuțat la acordurile aproape obținute.

The Time menționează că, în noiembrie 2022, după ce, din punct de vedere militar, Ucraina a început să „prindă viteză”, aliații „i-au cerut lui Zelenski să reia negocierile de pace dintr-o poziție de forță”. Un punct de vedere exprimat în special de președintele Șefilor de Stat Major al SUA, generalul Mark Milley. Dar liderul ucrainean nu a acceptat.

Pe 14 iunie 2024, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că face o „propunere concretă de pace”. Kievul trebuie să-și retragă trupele de pe teritoriile Republicii Populare Lugansk (LNR), al Republicii Populare Donețk (DNR), al regiunilor Herson și Zaporojie. De asemenea, Ucraina nu trebuie să adere la NATO. Liderul rus a menționat că ostilitățile militare vor înceta imediat după ce Kievul va fi de acord cu aceste condiții și vor începe negocierile de pace.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Când asculți sfaturile unei adunături de perverși cu mințile rătăcite n-ai cum să o duci bine. Asta nu înseamnă că Zelenski are mintea limpede. Se aseamănă lor. ,,Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?” (Luca 6, 39)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2884874