Academia de Balet ”Vaganova”, la a 282-a generație de absolvenți

Pe 19 și 20 iunie, Palatul de Stat al Kremlinului a găzduit concertele de absolvire ale Academiei de Balet ”A.I.Vaganova” din Sankt Petersburg, scrie Ballet Magazine.

Redactorii publicației ”Ballet Magazine” au pătruns în culisele Palatului de Stat al Kremlinului, pentru a surprinde emoțiile reale, fremăcătoare ale poate celui mai important eveniment, pentru moment, din viața tinerilor artiști.

Pe 24 și 25 iunie, studenții Academiei au evoluat deja la Sao Paulo pe scena Teatrului São Pedro, în cadrul Proiectului cultural internațional „Sezoanele rusești”, care va dura în Brazilia până la sfârșitul anului 2024. Proiectul mai prevede, de asemenea, cursuri de master ținute de artistul poporului al Rusiei, Nikolai Țiskaridze, expoziții și turnee ale Teatrului de Balet al lui Boris Eifman.

Foto: balletmagazine.ru

Owner

View Comments

  • Academia de Balet Vaganova a fost înființată în 4 mai 1738 printr-un decret al împărătesei Anna I, purtând numele de ,,Școala Imperială de Balet." Este cea mai veche școală de balet din Rusia și cea mai cunoscută. Primele clase și-au desfășurat activitatea în camerele goale ale Palatului de Iarnă din Sankt Petersburg, iar primii studenți au fost 12 băieți și 12 fete. În epoca sovietică, pentru scurt timp, ea s-a numit ,,Institutul Coregrafic de Stat din Leningrad." În 1957 a fost redenumită ,,Academia de Balet A. I. Vaganova" în onoarea Agrippinei Vaganova, absolventă a Școlii Imperiale de Balet în anul 1897. Ea a dansat cu Baletul Imperial, retrăgându-se devreme de pe scenă pentru a se dedica unei cariere didactice. Este autoarea lucrării ,,Principiile Dansului Clasic", care conturează sistemul de instruire creat de ea și predat la școală de la sfârșitul anilor 1920. Cele mai importante școli de balet din lume au adoptat elemente ale metodei Vaganova în propria lor formare. Academia Vaganova este asociată a Baletului Mariinski, una dintre cele mai importante companii de balet din lume. Aici s-au format mari personalități precum Anna Pavlova, Olga Spessivtseva, Vaslav Nijinsky, Rudolf Nureyev sau Mikhail Baryshnikov. Academia are peste 300 de studenți. Iată că acum, o nouă generație de viitori mari balerini își începe activitatea pe marile scene ale lumii. Mult succes tuturor absolvenților!

Recent Posts

Surse ucrainene: La Kiev se discută schimbarea premierului țării

O serie de surse ucrainene susțin că regimul de la Kiev analizează posibilitatea înlocuirii premierului.…

14 ore ago

Discursul lui Nigel Farage, întrerupt din cauza unui afiș cu Putin

Discursul liderului partidului populist de dreapta britanic Reform UK, Nigel Farage, a fost întrerupt de…

15 ore ago

Ajutorul extern pentru bugetul Ucrainei, la cel mai scăzut nivel din februarie 2022

Ajutorul financiar acordat Ucrainei de alte state a atins cea mai mică valoare din feburarie…

17 ore ago

Moscova și Washingtonul nu întrevăd o dezescaladare rapidă a confruntării dintre ele

Corneliu VLAD Politologii spun că trăim într-o perioadă a incertitudinii, dar toată lumea este de…

20 de ore ago

MAE rus: Purtătorii de valori tradiționale solicită în masă să se mute în Rusia

Misiunile diplomatice ale Rusiei sunt luate cu asalt de cereri pentru eliberarea de vize și…

21 de ore ago

Sankt Petersburg: Un bric cu pânze purpurii de sărbâtoarea absolvenților de liceu

Tradiționala sărbătoare ”Pânze purpurii”, desfășurată anual la Sankt Petersburg în onoarea absolvenților de liceu s-a…

o zi ago

This website uses cookies.