Hot News
Arahamia: Sfatul aliaților occidentali care a dus la întreruperea negocierilor în 2022
27/06
Ambasada Rusiei din Londra, despre evoluția situației legate de Julien Assange
27/06

Academia de Balet ”Vaganova”, la a 282-a generație de absolvenți

Foto: balletmagazine.ru

Pe 19 și 20 iunie, Palatul de Stat al Kremlinului a găzduit concertele de absolvire ale Academiei de Balet ”A.I.Vaganova” din Sankt Petersburg, scrie Ballet Magazine.

Redactorii publicației ”Ballet Magazine” au pătruns în culisele Palatului de Stat al Kremlinului, pentru a surprinde emoțiile reale, fremăcătoare ale poate celui mai important eveniment, pentru moment, din viața tinerilor artiști.

Pe 24 și 25 iunie, studenții Academiei au evoluat deja la Sao Paulo pe scena Teatrului São Pedro, în cadrul Proiectului cultural internațional „Sezoanele rusești”, care va dura în Brazilia până la sfârșitul anului 2024. Proiectul mai prevede, de asemenea, cursuri de master ținute de artistul poporului al Rusiei, Nikolai Țiskaridze, expoziții și turnee ale Teatrului de Balet al lui Boris Eifman.

Foto: balletmagazine.ru

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Academia de Balet Vaganova a fost înființată în 4 mai 1738 printr-un decret al împărătesei Anna I, purtând numele de ,,Școala Imperială de Balet.” Este cea mai veche școală de balet din Rusia și cea mai cunoscută. Primele clase și-au desfășurat activitatea în camerele goale ale Palatului de Iarnă din Sankt Petersburg, iar primii studenți au fost 12 băieți și 12 fete. În epoca sovietică, pentru scurt timp, ea s-a numit ,,Institutul Coregrafic de Stat din Leningrad.” În 1957 a fost redenumită ,,Academia de Balet A. I. Vaganova” în onoarea Agrippinei Vaganova, absolventă a Școlii Imperiale de Balet în anul 1897. Ea a dansat cu Baletul Imperial, retrăgându-se devreme de pe scenă pentru a se dedica unei cariere didactice. Este autoarea lucrării ,,Principiile Dansului Clasic”, care conturează sistemul de instruire creat de ea și predat la școală de la sfârșitul anilor 1920. Cele mai importante școli de balet din lume au adoptat elemente ale metodei Vaganova în propria lor formare. Academia Vaganova este asociată a Baletului Mariinski, una dintre cele mai importante companii de balet din lume. Aici s-au format mari personalități precum Anna Pavlova, Olga Spessivtseva, Vaslav Nijinsky, Rudolf Nureyev sau Mikhail Baryshnikov. Academia are peste 300 de studenți. Iată că acum, o nouă generație de viitori mari balerini își începe activitatea pe marile scene ale lumii. Mult succes tuturor absolvenților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2884874