Hot News
Robert Kenndy, despre atacul ucrainean asupra Sevastopolului
25/06
Peskov, despre băncile occidentale care au rămas în Rusia
26/06

Rusia a limitat difuzarea a peste 80 de mass-media străine

Foto: RIA Novosti

Rusia a limitat difuzarea pentru mai mult de 80 de instituții media din țările membre UE, ca răspuns la demersul similar întreprins de Bruxelles, informează Ministerul de Externe într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, relatează RIA Novosti.

„Ca răspuns la decizia din 17 mai a Consiliului UE de a interzice „orice activitate de difuzare” pentru trei instituții de media ruse (RIA Novosti, Izvestia și Rossiiskaia Gazeta) <…> se introduc restricții de întâmpinare privind accesul de pe teritoriul Rusiei la resursele de difuzare a mai multor mijloace de informare în masă ale statelor membre UE și a operatorilor media care activează la nivel UE, ce difuzează sistematic informații false despre modul în care decurge operațiunea militară specială”, se spune în comunicat.

Pe această listă au intrat:

  • Der Spiegel, Die Zeit și Frankfurter Allgemeine Zeitung – Germania;
  • Le Monde, La Croix, agenție AFP, compania de radio Radio France – Franța;
  • El Mundo, El Pais, agenția EFE – Spania;
  • La Stampa, La Repubblica, compania de televiziune RAI – Italia;
  • compania de stat de radio și televiziune ORF – Austria;
  • publicații Politico, EUobserver și altele.

În total, lista include 81 de instituții media din peste 20 de țări europene.

Ministerul de Externe a amintit că Moscova a avertizat în mod repetat cu privire la reacția Rusiei la hărțuirea jurnaliștilor și a mass-media rusești din UE. Diplomații au subliniat că responsabilitatea pentru cele întâmplate revine conducerii Uniunii Europene.

Dacă restricțiile impuse mass-media ruse vor fi ridicate, Moscova își va reconsidera decizia.

Sancțiuni împotriva presei ruse

Luni, UE a introdus al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include, printre altele, interdicția de difuzare la nivel comunitar pentru o serie de instituții de presă, inclusiv RIA Novosti, Izvestia și Rossiiskaia Gazeta, precum și Voice of Europe. Măsurile restrictive au început să se aplice pe 25 iunie.

La mijlocul lunii mai, UE a suspendat difuzarea lor, deși a afirmat că acest lucru nu va împiedica mass-media și angajații acestora să desfășoare activități care nu au legătură cu difuzarea, cum ar fi efectuarea de anchete și interviuri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine ați făcut! La ce folosește unui om normal să asculte, să vadă sau să citească niște mizerii și minciuni? Nu merită să-ți împovărezi mintea și sufletul cu nimicuri care nu-ți folosesc. Din România v-a scăpat Postul TV Antena 3, care împreună cu celelalte trei interzise deja în Rusia (Pro TV, Digi 24 și B1 TV), ar trebui interzise și la noi. Slujesc Statelor Unite și Occidentului, nu României. Decât să urmărești aceste posturi, mai bine te uiți la desene animate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2885304