Hot News
Ambasadorul Rusiei la București: România oferă ajutor militar Ucrainei
26/06
Serghei Riabkov avertizează: Risc ridicat de ciocnire a puterilor nucleare
26/06

Lavrov, despre planurile țărilor occidentale cu privire la Ucraina

Serghei Lavrov/ Foto: Serviciul de presă al MAE al Rusiei

Situația actuală din Ucraina constituie dovada încercărilor țărilor occidentale de a aduna întreaga Europă „sub steagul lor”, de dragul de a aplica Rusiei o „înfrângere strategică”, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, scrie TASS.

Aflat la Minsk, șeful diplomației ruse s-a întâlnit, marți, cu studenții și profesorii Academiei de Management de pe lângă președinția belorusă.

„Ceea ce vedem în jurul Ucrainei reflectă o nouă încercare a Occidentului, după 1812, după 1941, de a aduna din nou jumătate de Europă sub steagurile lui, iar în acest caz, aproape toată Europa, pentru a încerca, avansând în calitate de marionetă regimul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, să aplice o înfrângere strategică Federației Ruse”, a spus Lavrov.

Pe 24 iunie, ministrul rus de externe a avut o întrevedere cu omologul său din Belarus, Serghei Aleinik. Cu acest prilej, el a spus că Moscova nu poartă cu nimeni negocieri „clandestine” în privința crizei ucrainene.

După cum a precizat Lavrov, Occidentul colectiv refuză să susțină un dialog pe bază echitabilă. Mai mult, Kievul împiedică în mod independent încercările de a începe procesul de negocieri cu Moscova.

Daria Rodionova

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Steagul Europei este ferfeniță, abia se mai ține pe băț. Vor să aplice Rusiei o ,,înfrângere strategică”? Niciodată! Vai de capul lor (și al nostru). Europa este pe marginea prăpastiei, nu poate lupta decât cu morile de vânt. Europa este ca Don Quijote, călare pe mârțoaga Rocinante, înarmat cu arme de carton și avându-l alături pe Sancho Panza (alias Zelenski). Așa cum pentru Don Quijote reinstaurarea instituției cavalerilor rătăcitori reprezintă o iluzie abstractă, așa și pentru Europa înfrângerea Rusiei este doar o iluzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2884063