Hot News
Peskov, despre băncile occidentale care au rămas în Rusia
26/06
Consiliul de Securitate al Rusiei: Decizia CPI în privința lui Șoigu este lovită de nulitate
26/06

Discursul introductiv al ministrului Lavrov în cadrul negocierilor cu șeful MAE belorus, Aleinik

Serghei Lavrov (stânga) și Serghei Aleinik/ Foto: profile.ru

Serghei Lavrov: – Mereu este o plăcere să fii la Minsk, pe ospitalierul pământ belorus, printre prieteni.

Aici nu sunt doar condiții excelente pentru o muncă de colaborare (avem de rezolvat destule sarcini), dar și pentru a sta de vorbă cu vechi cunoștințe și camarazi.

Vă mulțumesc pentru condoleanțele exprimate în legătură cu atacul terorist de la Sevastopol. În paralel a mai fost un atac terorist, în Daghestan. Sunt victime. Organele competente de resort fac totul pentru a-i identifica rapid pe făptuitori și pe cei care au comandat acțiunea.

Noi nu punem la îndoială implicarea Statelor Unite și a protejaților lor ucraineni. A fost folosit armament livrat de Washington regimului ucrainean. El nu poate fi folosit fără participarea directă a militarilor americani, inclusiv a capacităților lor satelitare.

Ați subliniat necesitatea de a nu permite ca memoria istorică se se piardă. Lucru valabil și pentru amenințarea teroristă, care nu se stinge „pe teren”, inclusiv în privința țărilor noastre, precum și memoria despre Marele Război pentru Apărarea Patriei. Și care acum este atacat din diferite părți, se încearcă să fie rescrisă istoria, să fi puși pe aceeași ”tablă” învingătorul și agresorul, monumentele sunt demolate și criminalii naziști sunt glorificați.

Scurte idei:

  • În timpul recentei „conferințe de pace pentru Ucraina”, premierul canadian Justin Trudeau a strigat sloganuri naziste și nimeni, nici măcar gazdele elvețiene „neutre”, nu a îndrăznit măcar să-l oprească.
  • Cu atât mai valoroasă este cooperarea noastră, care în ultimii ani a căpătat un caracter fără precedent la toate nivelurile.
  • Este a treia mea deplasare la Minsk și a șasea întâlnire din acest an. Știm că nu va fi ultima. Sunt recunoscător pentru invitația la cea de-a doua Conferință de la Minsk privind securitatea eurasiatică, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2024. Cu siguranță îi vom da curs.

(Text preluat de pe site-ul oficial al MAE al Rusiei, 24.06.2024)

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Întotdeauna este o plăcere să fii printre oameni dragi, printre prieteni. Iar când este vorba de o întâlnire la nivel înalt, este necesară și diplomația. Domnul Lavrov este un foarte bun diplomat și are o reputație excelentă. Pentru o bună colaborare este nevoie și de o bună înțelegere și respect reciproc, iar acestea le-a găsit în Belarus. Despre Trudeau pot să spun doar că este un personaj cu evidente semne ale lipsei de educație și de cultură. La vârsta lui nu se mai poate face nimic pentru o eventuală îndreptare. Da, mult se zbate UE să rescrie istoria, după cum îi convine. Au ajuns nulitățile să dea la o parte eroii și să omagieze criminalii! Însă atâta timp cât poporul rusi își cinstește înaintașii care s-au jertfit pentru țară, nu mă tem că faptele reale ale istoriei vor dispărea. Atâta timp cât elevii ruși învață la școală istorie adevărată și numeroasele monumente dau dovadă că eroii nu sunt uitați, nu există pericolul ca niște inculți să modifice întreaga istorie. Victimele istoriei, ca și cele de acum, cer să li se facă dreptate. Gemetele celor împușcați se mai aud, sângele lor se mai află în pământ, lacrimile părinților, soțiilor și copiilor încă se mai simt în aer. Rușii de acum și cei ce vor veni nu au cum să uite așa ceva. Aceasta este ISTORIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886628