Hot News
Consiliul de Securitate al Rusiei: Decizia CPI în privința lui Șoigu este lovită de nulitate
26/06
Lavrov, despre planurile țărilor occidentale cu privire la Ucraina
26/06

Ambasadorul Rusiei la București: România oferă ajutor militar Ucrainei

La baza americană ”Mihail Kogălniceanu” de lângă Constanta/ Foto: dzen.ru

Vladimir Lipaev a amintit că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit astfel de acțiuni ca fiind „apropiate” de agresiune

România acordă ajutorul militar Ucrainei, a confirmat, într-un interviu acordat agenției TASS, ambasadorul Rusiei în România, Vladimir Lipaev.

Аmbasadorul Vladimir Lipaev/ Foto: news.myseldon.com

„România acordă cu adevărat ajutor militar Ucrainei”, a spus diplomatul. „Cel mai recent exemplu este decizia de a trimite în Ucraina unul dintre sistemele de apărare aeriană ”Patriot” de care dispune România”.

Nu putem ignora și alegațiile comandamentului militar al Ucrainei, conform cărora avioanele F-16 trimise în Ucraina ar putea efectua misiuni de luptă decolând de la bazele aeriene situate în țările vecine, inclusiv din România. S-a spus în mod repetat că Moscova va considera zborurile avioanelor de luptă de pe teritoriile țărilor membre NATO drept participare a acestor țări la conflict”.

Ambasadorul Rusiei a reamintit că, în timpul vizitei în Vietnam când a comentat atacurile lansate de Kiev asupra teritorului Rusiei, președintele Vladimir Putin a calificat astfel de acțiuni ca fiind „aproape” de agresiune.

„Și totuși, pentru Rusia, amenințarea nu vine dinspre România, ci dinspre blocul NATO condus de SUA în ansamblul lui și care protejează în primul rând interesele americane”, a spus Lipaev, „În același timp, se creează o impresie că România este atrasă în mod insistent în conflictul din Ucraina, împingând-o la acțiuni mai intense. Cred că acum devine tot mai clar că țările din afara NATO se pot simți mult mai în siguranță decât membrii acestei Alianțe”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Că România oferă ajutor militar Ucrainei se știe. Ceea ce este mai grav e faptul că acest ajutor depășește orice limită. După donarea sistemului Patriot în valoare de 1 miliard de euro, aflăm că România s-a oferit să instruiască pe avioanele F-16 nu 30 de piloți ucraineni (cum a informat Iohannis Parlamentul în martie), ci 350 de piloți. Costul pentru instruirea unui singur pilot ajunge la 6,8 milioane de euro, asta însemnând că se vor cheltui din banii noștri 2,4 miliarde de euro! E o diferență, nu? Sunt 4-5 luni de instrucție la Fetești, deși o instrucție normală pe un asemenea avion ar trebui să dureze 2 ani. Această decizie antinațională luată de CSAT, minciuna pe care a servit-o Iohannis Parlamentului și poporului român, cred că se pot încadra la trădare. Scandalul a început deja în Parlament, senatorii PSD i-au adresat o scrisoare ministrului Apărării, Angel Tâlvăr, iar răspunsul (dacă va fi) nu cred că va schimba situația. Baza militară de la Kogălniceanu și celelalte din țară, facilitățile acordate Ucrainei (știute și neștiute de noi), atitudinea ostilă a noastră față de Rusia nu sunt acțiuni ,,apropiate” de agresiune, ci sunt adevărate agresiuni. Domnul ambasador este un gentleman când afirmă că ,,România este atrasă în mod insistent în conflictul din Ucraina.” Nu, România n-a fost atrasă, România a fost introdusă în acest conflict de trădătorii care ne conduc. De bună voie, nesiliți, ne-au oferit americanilor și occidentului ca pe o jertfă într-un conflict care nu ne privește. Slugărnicia lor extremă ne va costa mult, nu doar din punct de vedere financiar (asta deja vedem și simțim). Un dulap vorbitor de la Tricoceni, care a visat la șefia NATO, ne-a vândut ca pe niște vite la abator. S-a făcut preș înaintea americanilor și occidentului, iar pe noi ne-a aruncat la lada de gunoi. România este supusă la sacrificii și umilințe fără precedent, dar și la mari pericole. Însă și nepăsarea noastră l-a ajutat foarte mult. Parcă nouă ni se adresează aceste versuri ale lui Pușkin:
    ,,La ce bun pentru turme o viață-n libertate?
    –––––––––––––––––––––
    Drept moștenire lor mereu le-au fost lăsate
    Din neam doar jugul cu tălăngi și biciul.”

    Țările care nu sunt membre NATO au avut conducători cu mintea limpede și neslugarnici. Regret că domnul ambasador Lipaev este în misiune la noi într-o perioadă atât de dificilă și trebuie să suporte niște conducători români extrem de ostili, dar care nu ne reprezintă. Și spun la fel ca Soljenițîn: ,,A simți rușine pentru propria țară este tot o dovadă de patriotism, ca și mândria.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2884880