Hot News
Din 25 iunie, UE interzice accesul la mass-media rusă, inclusiv RIA Novosti
25/06
Adevărul despre muniția cu fragmentare care a explodat la Sevastopol
25/06

MAE rus a promis ambasadorului SUA măsuri de răspuns pentru atacul asupra Sevastopolului

Ambasadorul Statelor Unite în Rusia, Lynn Tracy/ Foto: Rommersant

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul SUA, Lynn Tracy, în legătură cu atacul cu rachete lansat asupra orașului Sevastopol. Diplomatului american i s-a adus la cunoștință că acțiunile Washingtonului nu vor rămâne nepedepsite. După cum a declarat MAE, Statele Unite poartă „o responsabilitate egală cu cea a regimului de la Kiev pentru atacul terorist din Crimeea”. Rusia va lua măsuri de răspuns din cauza încurajării de către SUA a atacurilor Kievului asupra teritoriului rus, a subliniat Ministerul de Externe, relatează Kommersant.

„Se subliniază că Statele Unite, care duc un război hibrid împotriva Rusiei și au devenit, practic, parte a conflictului, furnizând Forțelor Armate ale Ucrainei cele mai moderne arme, inclusiv rachete ATACMS cu focoase de fragmentare folosite împotriva locuitorilor din Sevastopol, rachete ale căror ținte și misiuni de zbor sunt introduse de specialiști militari americani, poartă o responsabilitate egală cu cea a Kievului pentru această atrocitate”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Duminică, orașul Sevastopol a fost atacat de cinci rachete americane ATACMS echipate cu focoase cu fragmentare. Apărarea antiaeriană rusă a reușit să intercepteze patru rachete. Focosul cu fragmentare al celei de-a cincea rachete a explodat deasupra plajei din Sevastopol. Conform celor mai recente date, 153 de persoane au fost rănite, mai mult sau mai puțin grav. Patru persoane au decedat.

Comentând atacul, secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a amintit recenta declarație a lui Vladimir Putin, potrivit căreia Rusia știe exact cine direcționează spre țintă „aceste rachete absolut complexe din punct de vedere tehnologic”. „Nu sunt ucraineni. Mă adresez vouă ca reprezentanți ai mass-media. Întrebați-i, pur și simplu, pe colegii mei, pe secretarii de presă din Europa, în primul rând din Washington, de ce guvernele lor ucid copii ruși”, a declarat secretarul de presă răspunzând presei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Promisiunea să fie dusă la îndeplinire cât mai urgent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886622