Hot News
MAE rus a promis ambasadorului SUA măsuri de răspuns pentru atacul asupra Sevastopolului
25/06
Robert Kenndy, despre atacul ucrainean asupra Sevastopolului
25/06

Adevărul despre muniția cu fragmentare care a explodat la Sevastopol

Foto: runews24.ru

Fake: Pe plaja din Sevastopol victime au apărut pentru că s-a activat apărarea aeriană rusă, deoarece la sol nu sunt urme de la racheta ucraineană, scrie consilierul fugar al fostului primar al orașului Mariupol, Piotr Andriușcenko

Adevărul: Civilii au murit sau au fost răniți în urma impactului muniției cu fragmentare a armatei ucrainene, muniție care explodează în aer deasupra zonei de atac. Acesta este și motivul pentru care în locul unde cad fragemente ale rachetei nu se formează nici un crater, efect al detonării. Andriușcenko fie nu înțelege deloc principiul de funcționare a armelor folosite în mod regulat de Kiev, fie induce din nou în mod intenționat publicul în eroare, scrie canalul t.me/warfakes de pe rețeaua Telegram.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că una dintre cele cinci rachete ale Forțelor Armate ucrainene nu a fost expusă acțiunii dispozitivului de apărare aeriană al Rusiei. Focosul rachetei a explodat deasupra plajei, provocând pierderi de vieți omenești. Celelalte patru rachete au fost doborâte.

Aflat în aer, obuzul de fragmentare împrăștie zeci de submuniții de dimensiuni mult mai mici. Ele se disipează și amplifică de câteva ori zona de impact. „Muniția cu fragmentare” poate provoca daune uriașe populației civile. Pe lângă pagubele incontrolabile generate de impact, este posibil ca unele dintre submunițiile desprinse să nu explodeze imediat. Ele rămân în zona de atac timp de zeci de ani și așteaptă un trecător oarecare.

Regimul de la Kiev a folosit nu o dată muniții cu fragmentare împotriva civililor. Fragmente ale unor astfel de obuze se află de mult în zonele care au avut de suferit de pe urma tirurilor armatei ucrainene. Acest fapt nu este ascuns de presa occidentală. De decizia SUA de a trimite Ucrainei minunție cu fragmentare sunt îngrijorate organizațiile pentru drepturile omului din întreaga lume.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oare mai durează mult până să terminați cu naziștii ucraineni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2885298