Hot News
Atac terorist cu rachete asupra Sevastopolului: Patru rachete ATACMS, incerceptate
24/06
Un politician britanic a îndemnat Occidentul să-și recunoască greșelile în Ucraina
24/06

În Daghestan a fost introdus regimul de operațiune antiteroristă

Foto: smotrim.ru

În Daghestan (Caucazul de Est) a fost introdus regimul juridic de operațiune antiteroristă, a anunțat Comitetul Național Antiterorism, relatează Smotrim.ru.

Pe teritoriul acestei republici continuă operațiunea de detectare și neutralizare a militanților înarmați care au deschis focul asupra bisericilor ortodoxe și sinagogilor din Mahacikala și Derbent, precum și asupra unui punct al poliției rutiere. Au fost anulate toate evenimentele publice, inclusiv spectacolul fântânilor din Derbent. Locuitorii din Mahacikala și Derbent au fost rugați să nu iasă pe străzile orașului.

Parchetul din Daghestan a preluat controlul asupra anchetei dosarelor penale deschise după atacurile de la Mahacikala și Derbent, conform articolului „atac terorist”. Potrivit datelor preliminare, în urma atacurilor teroriste din Daghestan 16 persoane au avut de suferit. În atacul asupra punctului poliției rutiere din Mahacikala, un polițist a fost ucis și alți șase răniți. Pe canalul său de pe rețeaua Telegram, vicepreședintele comisiei daghestaneze de monitorizare, Șamil Hadulaev, a anunțat că insurgenții au ucis un preot în Derbent și pe paznicul unei biserici din Mahacikala.

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Daghestan a anunțat că doi dintre luptători au fost lichidați în Mahacikala. Alți doi participanți la atacuri au fost reținuți. Ministerul Afacerilor Interne a precizat că șase polițiști au fost uciși și alți 23 au fost răniți în timpul evenimentelor care s-au petrecut pe străzile a două orașe din Daghestan.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Parcă miroase a CIA și destabilizare. Așa încep marile probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886710