Hot News
Antonov: Washingtonului încearcă să treacă sub tăcere crima cumplită împotriva civililor ruși din Sevastopol
24/06
Din 25 iunie, UE interzice accesul la mass-media rusă, inclusiv RIA Novosti
25/06

FT: Cum putea primi Ucraina arme sârbești în valoare de 800 de milioane de euro

Foto: AP

Volumul exporturilor sârbești de muniții, ajunse, probabil, în Ucraina prin SUA sau alte țări, se cifrează la aproximativ 800 de milioane de euro. Președintele Serbiei, Aleksander Vucic a declarat că este treaba cumpărătorului ce face cu muniția achiziționată, informează Financial Times.

Potrivit lui Vucic, pentru Serbia, comerțul cu muniții reprezintă o oportunitate de afaceri și ajută la „renașterea” economiei țării, dar a subliniat că Serbia nu este, în conflict, nici de partea ucraineană, nici de cea rusă, scrie Smotrim.ru.

Președintele sârb a mai explicat că țara nu poate exporta direct muniție în Ucraina sau Rusia, dar în ultimii doi ani au fost multe contracte cu americani, spanioli, cehi și cu alte țări în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro. În opinia lui Vucic, ce fac cumpărătorii cu armele achiziționate, este ”treaba lor”.

Președintele a precizat imediat că Serbia are prieteni atât în Rusia, cât și în Ucraina.

La începutul anului 2023, Vucic a declarat că Serbia ar putea opri complet exportul pentru tipurile de arme și muniție pentru a-și asigura securitatea.

Ultima oră:

Kremlinul intenționează să clarifice situația în care munițiile din Serbia au ajuns prin țările NATO în Ucraina, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare a ziariștilor

„Am văzut și am auzit aceste declarații ale domnului [președintele sârb Aleksandar] Vucic. Vom trata acest subiect în contacte cu prietenii noștri sârbi”, a spus Peskov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este clar că prin această știre se încearcă o rupere a relațiilor de prietenie dintre Rusia și Serbia. Intenția președintelui Vučić nu a fost aceea de a alimenta frontul ucrainean cu arme sârbești. Dacă au vândut americanilor, fiți sigur că aceștia cu bună știință le-au expediat-o ucrainenilor. Dar nu cred că Rusia va cădea în acest joc viclean al Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886726