Hot News
Unde va duce o alianță militară între Rusia și Coreea de Nord
23/06
NYT: Vizita lui Putin în Coreea de Nord și Vietnam a înfuriat Statele Unite
23/06

În Ucraina, la cererea Patriarhului Kirill și cu intervenția Papei Francisc, a fost eliberat mitropolitul Ionafan

Mitropolitul Ionafan/ Foto: Wikipedia

Mitropolitul Ionafan al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost eliberat din închisoare la insistențele Patriarhului Kirill, informează Biserica Ortodoxă Rusă. În viitorul apropiat, slujitorul Domnului va fi adus la Moscova, el având nevoie urgentă de tratament medical și de reabilitare, relatează Smotrim.ru.

În august 2023, Patriarhul Kirill a trimis un apel în legătură cu condamnarea mitropolitului Ionafan conducătorilor bisericilor ortodoxe locale, liderilor religioși și reprezentanților organizațiilor internaționale, inclusiv Pontificul.

După cum a declarat șeful Uniunii Mondiale a Vechilor Credincioși, Leonid Sevastianov, în cele din urmă, mitropolitul Jonafan a fost eliberat din cauza intervenției Papei Francisc la cererea Sfinției Sale.

În august 2023, mitropolitul Jonafan de Tulcin și Brațlav a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a justificat acțiunile Rusiei. După cum susține SBU (SErviciul de Securitate al Ucrainei), duhovnicul a distribuit pliante cu îndemnul de a acapara puterea în Ucraina și de a modifica granițele de stat ale țării. În opinia apărării, materialele de propagandă au fost plantate chiar de ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei.

În martie 2024, mitropolitul a suferit un accident vascular cerebral. Rusia s-a oferit să-l schimbe pe Jonafan cu luptători ucraineni luați prizonieri, dar duhovnicul a refuzat, amintește agenția TASS.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mitropolitul Ionafan Eletskih a fost condamnat în 7 august 2023, printr-o hotărâre ilegală a Judecătoriei din Vinnitsa, la închisoare și confiscarea bunurilor pe baza unor acuzații absurde. Încă de atunci Patriarhul Kirill a considerat că aceste acuzații sunt nule, iar așa-zisele probe sunt falsificate. Condamnarea vlădicăi Ionafan a fost precedată de numeroase încercări de intimidare, dar a rămas fidel Bisericii sale și confraților. A apărat drepturile Bisericii Ortodoxe Ucrainene, demascând minciunile care au condus la schismă, ceea ce i-a adus condamnarea. Deși este un arhiereu în vârstă și grav bolnav a refuzat să fie inclus în schimbul de prizonieri. Eu cred că poate fi socotit un martir. Vrednic este! Și-a pus viața și libertatea în pericol, dar nu a renunțat la dreapta credință. Mă bucur că a fost eliberat. Să ne rugăm pentru sănătatea Preasfinției Sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886542