Hot News
Vladimir Putin a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
22/06
Responsible Statecraft: Putin și-a înăsprit poziția privind negocierile cu Ucraina
23/06

Antonov, despre vizita lui Putin la Phenian și Hanoi

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov/ Foto: TASS

Vizitele efectuate de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) și Vietnam „i-au pus pe americani într-o situație penibilă”, demonstrând eșecul politicii dictatului și a sancțiunilor, a declarat ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, relatează RIA Novosti.

„Vizita lui Vladimir Vladimirovici Putin în Coreea de Nord și Vietnam i-a pus pe americani într-o situație penibilă. Politica dictatului și sancțiunilor promovată de ei a eșuat total”, a spus diplomatul.

Ambasadorul a adăugat că cele întâmplate demonstrează o dată în plus faptul că țările Sudului global privesc cu mare atenție ce face Rusia, iar statele tind către Rusia.

De asemenea, Antonov a atras atenția și asupra faptului că, de regulă, reprezenantanții ruși sunt urmați de emisari americani. În opinia diplomatului, acest lucru se face cu scopul de a afla detaliile vizitelor care au avut loc, dar și pentru a încerca să niveleze rezultatele obținute.

În cadrul discuției purtate cu jurnaliști, Antonov a declarat că este preconizată, curând, o întâlnire cu reprezentanți ai Casei Albe. Cu acest prilej, ambasadorul intenționează să-i întrebe ”încotro se rostogolește America în relațiile cu Rusia”.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat, recent, că secretarul de stat adjunct pentru Asia de Est și Pacific, Daniel Kritenbrink, va vizita Vietnamul weekendul următor, obiectivul deplasării fiind acela de a sublinia angajamentul Washingtonului față de o „regiune indo-pacifică liberă și deschisă”.

Egor Kulcițki

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă vizitele președintelui Putin în Coreea de Nord și Vietnam i-a pus pe americani într-o situație penibilă, atunci mă bucur. Însă le-a dat și o stare de nervozitate, pentru care mă bucur și mai mult. Mai ales vizita în Vietnam i-a cam bulversat pe yankei. A fost o lovitură sub centură dată americanilor. Cei care au săvârșit crime atroce în Vietnam și-au schimbat blana de lup cu cea de oaie și se gudură pe lângă vietnamezi. Doar că lupul a rămas și de sub blană i se văd colții. Vor să pară susținători și protectori ai Vietnamului, dar nu fac decât să întărâte relațiile ei cu China. Apariția președintelui Putin în Vietnam a zbârlit blana americanilor pentru că Putin a venit în vizită cu propuneri concrete, nu cu promisiuni tipic americane. Afost o vizită bine pregătită din timp. Rusia a ajutat mereu Vietnamul, are o reputație bună în această țară și îi poate asigura calea spre BRICS. Rusia a anunțat că a stabilit cu Vietnam construcția unei platforme de securitate și încredere, ceea ce a determinat SUA să programeze în grabă vizita unui oarecare Daniel Kritenbrink, având misiunea de a aborda discuții cu privire la ,,regiunea indo-pacifică deschisă și liberă.” Adică va veni cu povești inutile americane despre democrație, libertate și trecere liberă. În urma vizitei președintelui Putin s-au semnat 11 memorandum-uri de cooperare în diferite domenii (energie, petrol, educație, medicină, proiecte civile nucleare, etc.) Disperarea cu care SUA își trimit un emisar la Hanoi este, prin urmare, de înțeles: le mai scapă de sub control o zonă. Doar că aburerile americane nu pot înlocui contractele reale semnate de Putin cu Tô Lâm și nici rolul diplomatic extrem de important pe care l-a avut vizita președintelui Putin în Vietnam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886645