Hot News
Volodin: 5 motive pentru care SUA și UE vor scăpa de Zelenski
21/06
Expert Juillet: Ucraina a mințit o lume întreagă, acuzând Rusia că blochează exporturile de cereale
22/06

Orban: NATO va desfășura o misiune militară în Ucraina, dar Ungaria va coborî din acest tren

Viktor Orban/ Foto: topwar.ru

NATO intenţionează să desfăşoare o misiune militară în Ucraina, dar Ungaria nu va participa, a anunțat premierul ungar Viktor Orban, citat de RG.

„Trenul european se îndreaptă în direcția războiului”, a spus Orban la radio Kossuth, adăugând că poate „trage maneta de oprire”.

Deci, Budapesta are de gând să ajungă la o înțelegere cu „mecanicul de locomotivă” și să-l convingă că „nimeni nu va merge mai departe”. Prin „mecanic de locomotivă”, Orban îl are în vedere pe Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, definit de premierul ungar pentru statornicia acestuia drept un om „puternic”.

„Obiectivul minim a fost atins: m-am înțeles cu Secretarul general al NATO – Ungaria va coborî din tren. NATO va avea o misiune militară în Ucraina, dar Ungaria nu va participa la ea nici cu arme, nici cu bani, nici cu militari”, a subliniat premierul.

Anterior, ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó a declarat că NATO să-și sporească participarea la coordonarea livrărilor de arme către Forțele Armate ale Ucrainei. Această decizie a fost susținută de 31 de țări, dar nici în acest caz Ungaria nu va participa având în vedere temerile legate de escaladarea conflictului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Viktor Orban este un om responsabil și nu a dorit niciodată să pună în pericol siguranța Ungariei. De ce să-și introducă țara într-un conflict care nu este al ei? Oricum, trenul va fi aglomerat cu păcălicii de serviciu nelipsiți de la datorie. Trenul are onoarea să fie condus de Stoltenberg, avându-i ca ajutor de mecanic pe Iohannis și Ciucă. Șef de tren este Ciolacu, iar controlorul de bilete este Odobeasca. Și asta pentru că România s-a dovedit cea mai slugarnică dintre toate. Acum trebuie să impresioneze, deși nu-i folosește la nimic bun. Este evident că Biden va fi șeful de gară care va da liber trenului morții. Ultimul vagon este destinat pentru transportul sistemului Patriot donat de Iohannis. Orban nu-l va putea convinge pe Stoltenberg de pericol. Prin urmare, Orban are două opțiuni: să nu urce deloc în tren sau dacă urcă să tragă semnalul de alarmă și să coboare singur. Restul iresponsabililor pot merge mai departe și sper ca trenul lor să deraieze, apoi să fie tras pe linie moartă. ,,Proști, dar mulți” – scria Constantin Negruzzi în piesa ,,Alexandru Lăpușneanu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886582