Expert Juillet: Ucraina a mințit o lume întreagă, acuzând Rusia că blochează exporturile de cereale

Ucraina a mințit o lume întreagă, a declarat fostul ofițer de informații al serviciului francez de securitate externă DGSE, Alain Juillet, într-un interviu acordat portalului Club des Vigilants, relatează Smotrim.ru.

Kievul a acuzat Rusia că blochează exportul de cereale ucrainene. Dar inspecțiile efectuate în strâmtoarea Bosfor au arătat că din totalul cerealelor expediate din Ucraina, doar 5% au fost trimise în țările lumii a treia și BRICS. Toate celelalte cereale, a explicat Alain Juillet, au fost livrate țărilor occidentale. Fostul ofițer de informații francez a subliniat că, de fapt, cerealele din Ucraina nu aparțin nici măcar ucrainenilor. Ele erau proprietatea companiilor americane care l-au vândut în Occident.

Acordul cerealier a fost încheiat în vara anului 2022 cu medierea ONU. Acordul a expirat pe 18 iulie 2023. Rusia a decis să nu prelungească acordul deoarece a doua parte a documentului, referitoare la furnizarea de cereale și îngrășăminte rusești către țările în curs de dezvoltare, a fost blocată de țările occidentale.

În 2024, Ministerul Agriculturii din Rusia se așteaptă ca țara să recolteze până la 132 de milioane de tone de cereale, inclusiv 85-86 de milioane de tone de grâu. Moscova poate exporta până la 60 de milioane de tone de cereale.
Exporturile de cereale din Rusia vor crește la 81 de milioane de tone până în 2030, a declarat ministrul rus al Agriculturii, Oksana Lut, de Ziua Grânelor Rusiei.

Owner

View Comments

  • Zelenski și cei din jurul lui mint precum respiră. Este o formă de existență pe care au învățat-o de la UE. Însă trebuie să fii chiar căzut în cap să crezi tot ceea ce spun. Zelenski este și șmecher. Iar despre un tip atât de șmecher, scriitorul Petru Dumitriu spunea că ,,se înnegrește pământul sub el."

Recent Posts

Rusia a suspendat participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE

Duma de Stat și Consiliul Federației au adoptat o declarație privind suspendarea participării delegației Adunării…

4 ore ago

Pauza s-a încheiat: majoritatea mondială a ales

Este deja oficial: Iuri Ușakov, asistentul prezidențial rus, în cadrul unei alocuțiuni susținute recent la…

4 ore ago

BI: Forțele Aerospațiale ale Rusiei au folosit o muniție nouă, capabilă să schimbe cursul conflictului

În iunie, militarii ruși au folosit pentru prima dată noua bombă FAB-3000 M-54, capabilă să…

6 ore ago

Peskov, detalii despre discuția purtată de Putin și Xi

Orice format de negocieri privind Ucraina este lipsit de perspective fără participarea Rusiei Este ceea…

6 ore ago

Zaharova, despre refuzul lui Zelenski de a accepta propunerea lui Orban de încetare a focului

Reprezentanta Ministerului de Externe al Rusiei: Vorbele Kievului despre pace sunt doar cuvinte-paravan Toate declarațiile…

7 ore ago

Douglas Macgregor: ”Acestor vremuri le-a venit sfârșitul”

Macgregor: SUA ar trebui să-l asculte pe Putin și să nu-și impună voința cu forța…

17 ore ago

This website uses cookies.