Hot News
Orban: NATO va desfășura o misiune militară în Ucraina, dar Ungaria va coborî din acest tren
22/06
The Spectator: Summitul lui Zelenski, un eșec
22/06

Expert Juillet: Ucraina a mințit o lume întreagă, acuzând Rusia că blochează exporturile de cereale

Foto: Smotrim.ru

Ucraina a mințit o lume întreagă, a declarat fostul ofițer de informații al serviciului francez de securitate externă DGSE, Alain Juillet, într-un interviu acordat portalului Club des Vigilants, relatează Smotrim.ru.

Kievul a acuzat Rusia că blochează exportul de cereale ucrainene. Dar inspecțiile efectuate în strâmtoarea Bosfor au arătat că din totalul cerealelor expediate din Ucraina, doar 5% au fost trimise în țările lumii a treia și BRICS. Toate celelalte cereale, a explicat Alain Juillet, au fost livrate țărilor occidentale. Fostul ofițer de informații francez a subliniat că, de fapt, cerealele din Ucraina nu aparțin nici măcar ucrainenilor. Ele erau proprietatea companiilor americane care l-au vândut în Occident.

Acordul cerealier a fost încheiat în vara anului 2022 cu medierea ONU. Acordul a expirat pe 18 iulie 2023. Rusia a decis să nu prelungească acordul deoarece a doua parte a documentului, referitoare la furnizarea de cereale și îngrășăminte rusești către țările în curs de dezvoltare, a fost blocată de țările occidentale.

În 2024, Ministerul Agriculturii din Rusia se așteaptă ca țara să recolteze până la 132 de milioane de tone de cereale, inclusiv 85-86 de milioane de tone de grâu. Moscova poate exporta până la 60 de milioane de tone de cereale.
Exporturile de cereale din Rusia vor crește la 81 de milioane de tone până în 2030, a declarat ministrul rus al Agriculturii, Oksana Lut, de Ziua Grânelor Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski și cei din jurul lui mint precum respiră. Este o formă de existență pe care au învățat-o de la UE. Însă trebuie să fii chiar căzut în cap să crezi tot ceea ce spun. Zelenski este și șmecher. Iar despre un tip atât de șmecher, scriitorul Petru Dumitriu spunea că ,,se înnegrește pământul sub el.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886582