Hot News
Implicarea în războiul din Ucraina pune în dilemă Occidentul
21/06
Bastrîkin, despre refuzul Germaniei de a recunoaște blocada Leningradului drept genocid
21/06

Zaharova, despre amplul arsenal de măsuri de răspuns la decizia G7 privind activele rusești

Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti/ MAE rus

Arsenalul potențialelor contramăsuri legate de decizia G7 de a utiliza veniturile realizate din activele rusești pentru a ajuta Ucraina este amplu, putând afecta fondurile și proprietățile aflate sub jurisdicție rusă, a declarat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova.

„Țara noastră deține o cantitate considerabilă de fonduri, de proprietăți occidentale aflate sub jurisdicția Rusiei, toate putând fi folosite în politica de răspuns a Rusiei”, a declarat Zaharova la o conferință de presă.

Ea a menționat că nu va fi dezvăluit dinainte caracterul acțiunilor concrete, dar „arsenalul de contramăsuri politice și economice este amplu”.

„Nu voi da nume de țări – puteți singuri să le sunați, să aflați detalii – dar noi am primit din partea lor nu doar niște emisari plătiți, intermediari indirecți, ci semnale directe din capitale, că ele nu au legătură cu astfel de decizii ale G7, că nu se vor ocupa de așa ceva, pur și simpllu pentru că înțeleg că toate costurile pe care le vor suporta din cauza acțiunilor de răspuns vor fi, ca să spunem așa, extrem de dureroase”, a adăugat reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe.

Pe 13 iunie, participanții la summitul G7 din Puglia (Italia) au ajuns la un acord politic privind utilizarea veniturilor obținute din activele înghețate ale Federației Ruse pentru a ajuta Ucraina. „Am ajuns la un acord politic privind acordarea unui sprijin financiar suplimentar Ucrainei în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului. Este vorba despre un sistem de credite. Activele Rusiei nu vor fi confiscate, este vorba de utilizarea veniturilor realizate de pe urma acestor active”, a declarat premierul italian Giorgia Meloni, citată de ziarul Corriere della Sera.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se pare că participanții la summit-ul G7 au mari mâncărimi de piele. Sunt convinsă că Rusia le va găsi un antidot pe măsură, că merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886638