Hot News
Cu privire la evenimentele din București cu ocazia Zilei Memoriei și a Durerii
21/06
Orban: NATO va desfășura o misiune militară în Ucraina, dar Ungaria va coborî din acest tren
22/06

Volodin: 5 motive pentru care SUA și UE vor scăpa de Zelenski

Viaceslav Volodin/ Foto: kherson-news.ru

Autorităţile americane şi Uniunea Europeană au decis să se debaraseze de Volodimir Zelenski, a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin. Într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, politicianul a enumerat cinci motive pentru care Washingtonul și UE vor proceda astfel, scrie 360.ru.

În primul rând, el a evocat nivelul slab de susținere acordat de ucraineni lui Zelenski. În mai, ratingul lui a coborât la 17%.

Locuitorii republicii vor să vadă pe altcineva în fruntea statului în contextul în care se intenționează scăderea vârstei de recrutare până la 18 ani, pe fondul marilor probleme economice și a înfrângerilor suferite pe front, a enumerat speakerul Dumei de Stat.

În al doilea rând, a continuat Volodin, mandatul lui Zelensi de președinte al Ucrainei a expirat deja. De aceea, singurul organ legitim al puterii de stat este, astăzi, Rada Supremă.

Al treilea motiv este, potrivit politicianului, acela că Zelenski și acoliții lui au pierdut încrederea Statelor Unite și a UE. Din această cauză, autoritățile americane și europene trebuie să creeze comisii speciale care să controleze utilizarea fondurilor alocate Kievului, pentru că banii se fură, iar armele sunt revândute.

Al patrulea factor: eșecurile regimului de la Kiev pe câmpul de luptă. Lună de lună, armata ucraineană pierde peste 50.000 de oameni.

„Să-i înlocuiești este imposibil, chiar și în condițiile unei mobilizări totale. Iar livrările de arme europene și americane nu ajută”, a subliniat președintele Camerei Inferioare a Parlamentului rus.

Al cincilea motiv este, potrivit lui Volodin, faptul că Ucraina este falimentară. La sfârșitul anului 2023, datoria publică a țării a atins 80% din PIB. Iar fără bani americani și europeni, autoritățile republicii nu își vor putea îndeplini obligațiile față de cetățeni.

„Kievul nu a reușit să ajungă la un acord cu privire la restructurarea datoriilor de peste 20 de miliarde de dolari. Acordul anterior expiră la 1 august”, a amintit el.

Volodin a citat imediat prognoza Băncii Mondiale, care consideră că, în cazul în care creditorii occidentali vor refuza, în 2025, să anuleze datoriile Kievului, inclusiv datoriile companiilor private și ale băncilor, țara va intra în faliment.

„Banii băgați de Washington și Bruxelles în Zelenski nu au dat rezultatele scontate. A sosit momentul ca acestea să scăpede el”, a concluzionat președintele Dumei de Stat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski ar trebui deferit unui tribunal militar și condamnat la închisoare pe viață. Nu trebuie executat, pentru că ar scăpa prea ușor.Toate bunurile lui mobile și imobile să fie confiscate (inclusiv cele pe care le-a pus pe numele soției, copiilor, soacrei și a altor neamuri). Numai că modul în care va fi debarasat depinde de Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886630