Hot News
Putin nu exclude livrarea de arme de mare precizie în Coreea de Nord
21/06
Volodin: 5 motive pentru care SUA și UE vor scăpa de Zelenski
21/06

Cu privire la evenimentele din București cu ocazia Zilei Memoriei și a Durerii

Pe data de 21 iunie, în ajunul Zilei Memoriei și a Durerii, a avut loc o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul militar sovietic din București, la Monumentul ostașilor Armatei Sovietice căzuți în luptele pentru eliberarea României de sub cotropitori germano-fasciști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Discursul ambasadorului rus în România, Vladimir Lipaev (stânga)/ Foto: Ambasada Rusiei din București

În discursul său, Ambasadorul Rusiei în România, Vladimir Lipaev, a subliniat că numai datorită unității popoarelor Uniunii Sovietice, care au dat dovadă de o rezistență și un eroism fără precedent, a fost câștigată Victoria în lupta împotriva fascismului. Puterile occidentale au încercat întotdeauna și continuă să încerce să împartă această unitate, văzând-o ca pe o amenințare la adresa dominației lor pe planetă. Uniunea Sovietică a fost cea care a adus o contribuție decisivă la înfrângerea Germaniei naziste, indiferent cum ar vrea cineva astăzi să conteste acest fapt și să-și atribuie meritele altora. Scopul politicii actuale a Statelor Unite și a Europei de Vest este de a arunca Rusia pe marginea istoriei și de a o transforma în sursa materiilor prime. Același obiectiv este stabilit în raport cu alte state, acum independente, care făceau parte din Uniunea Sovietică. Acest lucru este evident mai ales în exemplul Ucrainei, pe care Occidentul caută să o transforme în propria sa colonie, ostilă Rusiei, folosind ca instrument regimul marionetă de la Kiev, care a trădat interesele propriului popor și idealurile pentru care au luptat și au murit ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Datoria noastră, a spus Ambasadorul, este să păstrăm memoria faptelor eroice ale celor care și-au dat viața de dragul generațiilor actuale, să împiedicăm renașterea nazismului, care astăzi ridică din nou capul nu numai în Ucraina, ci și în alte țări europene, unde adepții lui Hitler și complicii săi sunt glorificați, în cinstea lor se ridică monumente, se organizează marșuri și demonstrații.

Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Republicii Belarus în România, Serghei Zhartun, în discursul său, a subliniat necesitatea de a rezista tentativelor de falsificare a istoriei și de a diminua rolul Uniunii Sovietice în victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

La ceremonia au fost prezenți compatrioți ruși, oameni de afaceri și conducerea Asociațiilor de Prietenie a României cu Rusia și RPDC.

Foto: Ambasada Rusă din București

Pe data de 22 iunie, într-una dintre bisericile din București va avea loc o slujbă de pomenire pentru cetățenii sovietici decedați în al Doilea Război Mondial. Clubul Rus de pe lângă Ambasada va găzdui o proiecție a lungmetrajului „…Aici zorile sunt liniștite”, oferit de Fondul de Stat pentru Film al Rusiei, subtitrat în limba română.

Biroul de Presă al Ambasadei Ruse

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Veșnica lor pomenire! Rezistența nemaivăzută, stăpânirea de sine, puterea teribilă, curajul și dragostea de țară – toate acestea personifică soldatul rus. Respect poporului rus care nu-și uită niciodată eroii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886612