Hot News
Putin, despre proiectele Rusiei în Vietnam și relațiile reciproce
20/06
Serviciile de informații ruse: Cine este „succesorul” lui Zelenski
21/06

Zaharova, despre cel mai mare necaz al Europei

Maria Zaharova/ Foto: Telegram

Reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a vorbit despre cel mai mare necaz al Europei, scrie Belnovosti.

În această chestiune ea este solidară cu Vladimir Putin, care declara, în urmă cu câteva zile, că pericolul pentru Europa nu vine din Rusia. Potrivit liderului de la Kremlin, principala amenințare pentru europeni o constituie „dependența aproape totală de Statele Unite” în diverse domenii, inclusiv în politică, tehnologie, informații și sferă militară.

Franţa

”Zilnic vedem confirmări ale acestei teze”, a scris Zaharova pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Drept exemplu, ea a indicat sectorul energetic, anunțând că șeful companiei Total, Patrick Pouyanné, transferă la New York multe dintre operațiunile financiare și de tranzacționare cu acțiunile gigantului francez de petrol și gaze.

Cândva cea mai mare întreprindere petrolieră, ea alunecă, literalmente, din mâinile francezilor, scurgându-se spre americani, a precizat autoarea postării.

Și a adăugat: astăzi, aproape 50% dintre acționarii instituționali (și 39% din cei globali) ai companiei sunt din Statele Unite.

De fapt, Pouyanné însuși admite că în curând grupul francez Total va înceta să mai fie francez și va deveni american în toate privințele”, a anunțat Zaharova.

Germania

În Germania, subliniază diplomatul, jurnaliştii au primit acces la corespondenţa internă a ministrului Economiei.

Din aceste documente rezultă că, înainte chiar să înceapă conflictul din Ucraina, unii politicieni germani „îndeplineau ordinele politice ale Washingtonului”, atrage atenția Zaharova.

Și adaugă: jurnaliștii au aflat, de asemenea, că noul vicecancelar al Germaniei a început să promoveze securitatea energetică a țării după ce a primit funcția de ministru al Economiei.

Ascultându-i pe americani, el a dispus personal înghețarea punerii în funcțiune a gazoductului Nord Stream 2. Cu mâinile Washingtonului a ucis, atunci, proiectul”, a precizaat Zaharova.

Iar în septembrie 2022, sabotorii au aruncat în aer Nord Stream, iar Occidentul nu i-a găsit nici acum pe vinovați”, se arată în postarea diplomatului.

Dependență totală

De aici și concluzia: Statele Unite au transformat Uniunea Europeană în ceva mult mai jalnic decât un satelit obișnuit.

America a făcut în așa fel încât Europa a devenit complet dependentă de ea și duce la îndeplinire nu voința popoarelor țărilor UE, ci voința Washingtonului.

Acesta este cel mai mare necaz al europenilor. Și nicidecum Rusia și poporul ei”, a rezumat Zaharova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cel mai mare necaz al Europei este acela că s-a pricopsit cu lideri care servesc interesele Statelor Unite și nu al țărilor pe care le reprezintă. Că nu pot spune ,,al țărilor pe care le conduc”, pentru că ei nu conduc ci execută ordinele de la Washington. În momentul de față Europa este legată de America printr-un cordon ombilical. Să dorești să tai cordonul înainte de termen este sinucidere curată. SUA și-au văzut visul împlinit pentru că au găsit oamenii potriviți. Salvarea noastră, a românilor, ar fi putut fi tocmai cei pe care guvernanții noștri îi consideră ,,dușmani”: rușii. Însă, așa cum ne este obiceiul, pentru toate neputințele și greșelile noastre inventăm dușmani, de preferință ruși, în timp ce adevărații dușmani stau cu noi la masă și ne amăgesc cu vorbe frumoase. Da, ne îmbătăm cu apă de ploaie și dăm vina pe ruși. Ar fi putut fi salvatorii noștri, dar noi nu vrem să fim salvați. Dacă SUA posedă o listă a destabilizării, cred că următoarea pe listă suntem noi, după Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2888416