Hot News
Putin: Nici Rusia, nici Coreea de Nord nu acceptă limbajul șantajului în politica externă
19/06
Serghei Riabkov: Ucraina nu va adera niciodată la NATO
20/06

Giganții nu au plecat din Rusia

Foto: Vzgliad

Cele mai mari companii transnaționale rămân în Rusia, arată datele studiului elaborat de Yale School of Management și preluat de presa occidentală, scrie Vzgliad.

Peste 1000 de corporații internaționale au anunțat că intenționează să părăsească Rusia, dar nu au făcut-o, în ultimă instanță. Pentru că majoraritatea își continuă activitatea fie au întrerupt temporar munca.

Multe companii mari au funcționat după următoarea schemă: au declarat un protest, și-au luat produsele cu siglele lor din magazine și au continuat să producă aceleași produse sub alt nume prin intermediul filialelor.

Fără planuri de reducere continuă să-și vadă de treabă operatorul francez de supermarketuri Auchan, Coca-Cola Co., PepsiCo Inc., Danone, Carlsberg S.A, retailerul de îmbrăcăminte Benetton Group, lanțurile de restaurante Subway și TGI Fridays, ale căror vânzări și venituri nu fac decât să crească. Și nu sunt decât câteva exemple ale celor mai mari mărci din lume.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și-au dat seama că astfel își vor îngropa afacerile. Companiile străine care au părăsit Rusia au pierdut peste 100 de miliarde de dolari sub formă de deprecieri și pierderi de venituri. Cele care au rămas sau au revenit și-au redenumit mărcile sau pur și simplu nu au ținut cont de sancțiuni. Afacerile sunt afaceri! Rusia este capabilă să înlocuiască importurile prin produse autohtone de o calitate mult superioară celor străine. Se poate trăi și fără Coca Cola, Pepsi sau Danone. Firmele care au rămas sau au revenit au gândit logic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886581