Hot News
Nebenzia: ONU a încălcat Carta prin participarea la summitul din Elveția
19/06
Giganții nu au plecat din Rusia
20/06

Putin: Nici Rusia, nici Coreea de Nord nu acceptă limbajul șantajului în politica externă

Președinții Vladimir Putin și Kim Jong Un/ Foto: mk.ru

Aflat în vizită la Phenian, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că limbajul dictatului în politica mondială este inacceptabil, relatează Smotrim.ru.

După discuțiile purtate cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, Putin a subliniat independența activității de politică externă a Moscovei și Phenianului.

Liderul de la Kremlin a precizat că ambele țări nu acceptă dictatul și șantajul în politica externă.

Putin și Kim Jong-un au purtat discuții unu-la-unu miercuri, care au durat aproape două ore. Președintele Federației Ruse a menționat că Rusia nu exclude cooperarea militaro-tehnică cu Coreea de Nord. Kim Jong-un a subliniat rolul semnificativ al Rusiei în menținerea echilibrului strategic global. Potrivit acestuia, Phenianul va continua să consolideze cooperarea strategică cu Moscova.

A fost semnat un tratat privind parteneriatul strategic cuprinzător între Federația Rusă și RPDC.

Kim, despre acordul de parteneriat

Pe de altă parte, președintele Kim Jong Un a calificat noul acord dintre Coreea de Nord și Rusia ca fiind iubitor de pace și a recunoscut că are caracter defensiv.

„Acest acord puternic nu este altceva decât un document cu adevărat constructiv, orientat spre viitor, exclusiv iubitor de pace și cu un caracter defensiv”, a recunoscut liderul nord-coreean după semnarea documentului. Potrivit spuselor sale, acordul „este chemat să protejeze și să apere interesele fundamentale ale popoarelor celor două țări.”

„Nu am nicio îndoială că el va deveni forța motrice care va accelera crearea noii lumi multipolare”, a recunoscut Kim Jong Un. El a mai subliniat că acordul semnat cu președintele rus Vladimir Putin corespunde caracterului strategic al relațiilor dintre ambele țări în noua epocă.

„Vremurile s-au schimbat, la fel cum s-a schimbat și statutul Coreei de Nord și al Rusiei în structura geopolitică globală”, a conchis el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Și vremurile încă se vor schimba… În viitorul apropiat, regulile la nivel mondial vor fi altele. Din fericire, SUA nu va avea nici un rol important în acest joc. Vor fi trase pe linie moartă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886622