Hot News
FT: Rusia, primul furnizor de gaze al Europei. A întrecut SUA, pentru prima dată în doi ani
17/06
Zaharova: Summitul pentru Ucraina a ieșit un fiasco total
18/06

Toată Orchestra Simfonică din Kiev a fugit din Ucraina

Foto: pikabu.ru

Orchestra Simfonică din Kiev, formată din 73 de persoane, a fugit din Ucraina în Germania, relatează mk.ru.

Toți cei 73 de membri ai Orchestrei Simfonice din Kiev au fugit din Ucraina cu tot cu instrumente și au pimit adăpost în Germania.

Potrivit presei, orchestra, unde două treimi dintre muzicieni sunt sunt bărbați ce intrunesc cerințele de vârstă pentru mobilizare militară, au plecat din Ucraina pentru a participa la un festival, dar nu s-au întors niciodată în țara lor. Autoritățile orașului Monheim am Rhein, din Renania de Nord-Westfalia au oferit muzicienilor și familiilor acestora locuințe și adăpost pentru o perioadă de trei ani.

Primarul orașului a promis orchestrei din Kiev că începând de anul viitor vor avea la dispoziție o sală de concert perfect potrivită pentru nevoile ei. Politicianul a calificat decizia de a invita orchestra la Monheim am Rhein un exemplu de acțiuni concrete pentru protejarea culturii ucrainene.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dar nu este nici o problemă! Se va forma o mini orchestră din Zelenski interpretând la pian, Blinken la chitară și poate o aduc și pe Maia să cânte la flaut, iar Ursula îi poate dirija în continuare pe toți! Cu siguranță că se vor găsi și alți amatori ,,talentați” în UE ca să mărească orchestra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886549