Hot News
Ușakov: Summitul din Elveția a demonstrat că fără Rusia conflictul ucrainean nu se rezolvă
18/06
Bancuri ”cu gust amar” despre înfrângerea echipei de fotbal a Ucrainei
18/06

Rusia va conferi un nou conținut relațiilor cu Vietnamul și Coreea de Nord

Liderii Coreei de Nord, Rusiei și Vietnamului (de la stânga la dreapta), respectiv: Kim Jong Un, Vladimir Putin și To Lam/ Foto: TASS

În următoarele zile, președintele Rusiei va vizita, în cadrul unei singure deplasări, două țări asiatice: Coreea de Nord și Vietnam. Împreună cu șeful statuluil, la Phenian și Hanoi vor ajunge delegații formate din principalii miniștri și oficiali din conducerea țării. În opinia experților, acest mic turneu reprezintă semn sigur că între țări vor fi semnate noi și importante acorduri, scrie publicația Vzgliad.

„Spre deosebire de triunghiul Washington-Tokyo-Seul, cooperarea dintre Phenian, Moscova și Beijing are, deocamdată, caracterul unei alianțe extra-instituționale unite de o amenințare comună”, a comentat Konstantin Asmolov, expert în problema coreeană. El nu exclude „diferite variante ale evoluției evenimentelor”.

Venind în completare, politologul Stanislav Tkacenko a precizat că sunt, de asemenea, de așteptat proiecte de consolidare a comunicațiilor maritime. Este vorba despre intensificarea comerțului prin portul nord-coreean Rajin.

În privința unor înțelegeri cu mari perspective dintre Moscova și Hanoi, sunt așteptate, în primul rând, acorduri în sfera economică. „De exemplu, trebuie rezolvată problema plăților. După toate probabilitățile, cele două țări se vor strădui să restabilească nivelul anterior al transporturilor aeriene”, a estimat, la rândul său, orientalistul Dmitri Mosiakov.

În plus, pe ordinea de zi figurează colaborarea energetică și noi proiecte de infrastructură. O altă problemă importantă este parteneriatul tehnico-militar.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Casa Albă se va declara din nou îngrijorată de aprofundarea relațiilor dintre Rusia și Coreea de Nord, așa cum a făcut-o și în cazul vizitei președintelui Putin în China. Da’ tare sperioși au devenit americanii în ultimul timp… Sper ca pentru Rusia să fie o vizită fructuoasă atât la Phenian cât și la Hanoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2886710