Categories: MilitarRusia si lumea

Cancelarul Austriei: Nu toate țările vor fi de acord cu declarația privind Ucraina

Nu toate țările vor dori să susțină declarația finală a conferinței pentru Ucraina, a declarat, încă în toiul lucrărilor conferinței pentru Ucraina din Elveția, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, citat de Reuters.

„O serie de țări nu sunt mulțumite de modul în care a fost redactată declarația finală”, precizează Reuters.

Potrivit lui Nehammer, există dorința de a organiza altă conferință, dar despre participarea Moscovei este încă prematur să se vorbească. În același timp, nu s-a precizat ce fel de întâlniri va organiza la Berlin cancelarul german, Olaf Scholz.

Conferința de pace pentru Ucraina s-a desfășurat în perioada 15-16 iunie, în stațiunea Bürgenstock. 91 de state au acceptat participarea, după care 13 dintre ele au refuzat să semneze declarația finală.

Le Mond: Niciun progres în atingerea păcii în Ucraina

Participanții la conferința privind Ucraina nu au putut face progrese semnificative în atingerea păcii în conflict. Această evaluare a fost făcută de ziarul francez Le Monde.

Potrivit publicației, comunicatul final s-a dovedit a fi „slab și de puțină obligație” față de părțile în conflict. Textul documentului nu vorbește despre niciun progres sau „primii pași” în atingerea păcii în Ucraina. Conține doar idei deja cunoscute cu privire la „principiile suveranității, independenței și integrității teritoriale ale tuturor statelor, inclusiv ale Ucrainei”, scrie ziarul.

Owner

View Comments

  • Nici n-au susținut toate țările această declarație, ci doar 41% dintre ele. Despre acest summit și despre faptul că Elveția l-a găzduit, liderul Partidului Popular Elvețian (SVP), Nils Fiechter, a declarat că Elveția nu ar fi trebuit să găzduiască summit-ul fără Rusia și că ,,Totul este o farsă absolută și o rușine pentru țara noastră." El a adăugat că ,,Elveția permite Ucrainei să dicteze cine poate fi sau nu invitat la această conferință și permite ca aceasta să se transforme într-un spectacol Zelenski." Elveția nu mai este de mult o țară neutră, deși ea se laudă cu aceasta, în special din cauza adoptării sancțiunilor UE împotriva Rusiei.Elveția n-ar fi trebuit să se organizeze acest summit pe teritoriul ei. Dorința lui Nehammer de a se organiza o altă conferință, cred că rămâne la stadiul de dorință. Rusia nu este bătaia de joc a Occidentului și nici a Statelor Unite. Ucrainei i s-au oferit atâtea șanse de a negocia cu Rusia dar aceasta le-a respins, la sfatul stăpânilor. Dacă Rusia va mai dori să negocieze, va organiza un summit adevărat. Însă mă îndoiesc că o va face. Timpul a expirat, răbdarea a depășit limita. Și mai ales, nu există lideri americani și occidentali apți intelectual cu care ar putea discuta președintele Putin. Pentru că un președinte cu adevărat înțelept (Vladimir Putin) nu se poate înțelege cu niște lideri săriți de pe fix.

Recent Posts

Pușkov: Răspuns tăios la declarația premierului danez privind „liniile roșii”

Șeful Comisiei pentru politica informațională și interacțiune cu mass-media a Consiliului Federației, senatorul Aleksei Pușkov,…

3 ore ago

Bortnikov: Legiunea internațională a armatei ucrainene numără 18.000 de oameni

Legiunea internațională a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) este formată din cetățeni din peste 85…

7 ore ago

Masacrul de la Volînia: De ce se tem autoritățile de la Kiev

Autorităților ucrainene le este frică să dezgroape osemintele victimelor masacrului de la Volînia, deoarece se…

8 ore ago

Patriarhul Kirill a luat apărarea teoriei lui Darwin

Patriarhul Kirill a declarat că evoluția nu contrazice planul lui Dumnezeu și, de aceea, nu…

8 ore ago

Plângere împotriva lui Stoltenberg pentru implicare în pregătirea conflictului din Ucraina

În Belgia a fost depusă o plângere în instanță împotriva fostului secretar general al NATO,…

o zi ago

Mesajul soldaților ucraineni lăsat în interiorul minelor nearmate: „Iertați-ne, rușilor!”

Soldații ucraineni au lăsat mine nearmate, iar în unele dintre ele au pus în interior…

o zi ago

This website uses cookies.