Categories: Rusia si lumea

România nu va elibera vize pentru delegația Rusiei la APCE

Moscova nu va uita refuzul României de a elibera viză delegației ruse la APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), a scris senatorul Grigori Karasin pe canalul său de pe rețeaua Telegram, relatează Gazeta.ru.

Senatorul Grigori Karasin/ Foto: RIA Novosti

Politicianul a subliniat că Rusiei i-au fost refuzate vizele, deși s-a numărat printre co-fondatorii APCE.

„Bravo, tovarăși români! Aveți contribuția voastră la distrugerea unei organizații cândva utilă pentru colaborare în Europa. În ceea ce ne privește, noi nu vom uita acest lucru”, a precizat Karasin.

Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare (AP) a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) va avea loc în perioada 29 iunie – 3 iulie la București.

Gazeta.ru menționează că, pe 14 iunie, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a susținut propunerea de restricționare a deplasărilor diplomaților ruși, catalogându-i ofițeri de informații. În această zi, miniștrii apărării ai NATO au convenit noi măsuri de contracarare a Rusiei, care vor deveni răspuns la presupusele „acte de sabotaj ale Federației Ruse” împotriva membrilor Alianței. Aceste măsuri au inclus introducerea de restricții asupra serviciilor de informații ruse.

Owner

View Comments

  • Sunt revoltătoare deciziile iresponsabile pe care le iau autoritățile din România față de Rusia! Acești indivizi care ne conduc caută intenționat să rupă orice relație diplomatică și de bună vecinătate cu Rusia. Așa au făcut înainte și în cazul Chinei. Dar acum, toate hotărârile luate împotriva Rusiei parcă sunt luate de niște oameni turbați, fără nici un pic de judecată. Pentru ce? Doar așa își mențin sub fund scaunele în care au fost instalați, ca niște slugi netrebnice? Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei alege judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului. Despre ce drepturi ale omului vor discuta dacă delegației ruse i se interzice să participe? Rusia este membră APCE, are tot dreptul să fie prezentă! Interesant este faptul că sesiunea plenară se întrunește la București, tocmai acum, și nu la Strasbourg, unde are loc de obicei. Asta a fost decizia pe care au luat-o cei mari? Este mai ușor să pui într-o situație dificilă, chiar periculoasă, România și să salvezi imaginea Franței. În privința restricționării deplasărilor diplomaților ruși, trebuie să precizez că opt țări europene, printre care și România, au cerut UE să interzică diplomaților ruși să se deplaseze liber în interiorul blocului și să îi limiteze la țările în care sunt acreditați. România a cerut această stupizenie într-o scrisoare din 11 iunie, adresată lui Josep Borell. Alături de România, scrisoarea a fost semnată de Cehia, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Olanda și Polonia. Iată cum justifică cele opt restricționarea diplomaților ruși: ,,Libera circulație a titularilor de pașapoarte diplomatice și de serviciu rusești, acreditați într-un stat gazdă, facilitează activitățile maligne în întregul spațiu Schengen." Cei opt miniștri de externe au cerut limitarea circulației și a membrilor familiilor diplomaților ruși. Eu întreb: cu ce parte a corpului au gândit ceea ce au solicitat în scrisoare, că despre existența unui neuron viabil în capul lor nu poate fi vorba. Au primit scrisoarea gata redactată de la UE sau de la Washington și ei doar au semnat-o, cu nelipsita obediență? Personajul nostru de la MAE, care se mândrește că obișnuia să-și bea cafeaua cu Hillary Clinton, acum cu cine și-o bea la Bürgenstock? Cu ce dispoziții cretine se întoarce de acolo? Doamne, cum de ne-am pricopsit cu asemenea specimene? Îmi este rușine și silă că sunt compatrioată cu asemenea personaje, care sunt iresponsabile față de soarta românilor. Moscova nu trebuie să uite niciodată tot ceea ce a făcut guvernul de la București! Toate aceste răutăți și ostilități la adresa Rusiei le vom plăti într-o zi. Rușine MAE și tuturor celor de la conducerea României care s-au vândut străinilor!

Recent Posts

Pompeo vrea să readucă Rusia în Europa din cauza Chinei

Dmitri BAVÎRIN Fostul Secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, s-a pronunțat în favoarea ”readucerii…

11 ore ago

Pușkov: Răspuns tăios la declarația premierului danez privind „liniile roșii”

Șeful Comisiei pentru politica informațională și interacțiune cu mass-media a Consiliului Federației, senatorul Aleksei Pușkov,…

17 ore ago

Bortnikov: Legiunea internațională a armatei ucrainene numără 18.000 de oameni

Legiunea internațională a Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) este formată din cetățeni din peste 85…

21 de ore ago

Masacrul de la Volînia: De ce se tem autoritățile de la Kiev

Autorităților ucrainene le este frică să dezgroape osemintele victimelor masacrului de la Volînia, deoarece se…

22 de ore ago

Patriarhul Kirill a luat apărarea teoriei lui Darwin

Patriarhul Kirill a declarat că evoluția nu contrazice planul lui Dumnezeu și, de aceea, nu…

23 de ore ago

Plângere împotriva lui Stoltenberg pentru implicare în pregătirea conflictului din Ucraina

În Belgia a fost depusă o plângere în instanță împotriva fostului secretar general al NATO,…

2 zile ago

This website uses cookies.