Putin a prezentat condițiile pentru negocieri cu Ucraina

Trupele ucrainene trebuie retrase de pe întregul teritoriul republicilor populare Donețk și Lugansk, al regiunilor Zaporojie și Herson – atunci Rusia va fi pregătită pentru negocieri, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu conducerea ministerului rus de Externe, transmite TASS.

„Trupele ucrainene trebuie retrase complet din republicile Donețk și Lugansk, din regiunile Herson și Zaporojie. Și atrag atenția asupra următorului lucru: este vorba despre tot teritoriul acestor regiuni cuprins între granițele administrative existente în momentul intrării lor în componența Ucrainei. De îndată ce Kievul va declara că este pregătit pentru o astfel de decizie și va începe retragerea reală a trupelor din respectivele regiuni și, de asemenea, de îndată ce va anunța oficial că renunță la planurile de aderare la NATO – din partea noastră, imediat, în același minut, va urma ordinul de încetare a focului și de începere a negocierilor”, a detaliat șeful statului.

„Repet, vom face acest lucru imediat”, a subliniat Putin, potrivit căruia condițiile părții ruse pentru începerea negocierilor sunt „simple”. El a explicat că Moscova a depus întotdeauna eforturi în favoarea păcii.

Liderul de la Kremlin a adăugat, totodată, că Rusia garantează, de asemenea, retragerea nestingherită și în siguranță a unităților ucrainene din Donbass și Novorossiia dacă o astfel de decizie va fi luată la Kiev.

„Este de la sine înțeles că, în același timp, garantăm retragerea nestingherită și în siguranță a unităților și formațiunilor militare ucrainene. Dorim, firește, să sperăm că o astfel de decizie – atât în ceea ce privește retragerea trupelor, statutul de țară nealiniată și demararea dialogului cu Rusia (de care depinde existența viitoare a Ucrainei) – va fi luată de Kiev în mod independent”, a subliniat președintele.

În opinia sa, când iau o decizie, autoritățile ucrainene ar trebui să pornească de la realitățile existente, orientându-se după interesele naționale autentice ale poporului ucrainean, „și nu după ordinele occidentale”. „Deși, desigur, există mari îndoieli în acest sens”, a remarcat Putin.

Alte propuneri făcute de președinte:

  • Pentru o soluționare pașnică, Rusia are nevoie ca Ucraina să dețină statul de neutralitate, de țară nealiniaată și lipsită de armă nucleare, trebuie ca Ucraina să fie demilitarizată și denazificată.
  • Nu vorbim despre o înghețarea conflictului, ci de încetarea lui completă.
  • Acordurile de bază privind soluționarea pașnică a crizei ucrainene trebuie consfințite, bineînțeles. Se propune ridicarea sancțiunilor introduse împotriva Rusiei.
  • Astfel, Rusia face astăzi încă o propunere de pace reală, dar dacă Occidentul și Kievul refuză, atunci lor le va reveni responsabilitatea pentru vărsarea de sânge.
  • Moscova este conștientă de responsabilitatea sa pentru stabilitatea în lume și își confirmă disponibilitatea pentru dialog cu toate țările, dialog care nu trebuie să fie imitația unei discuții.
Owner

View Comments

  • Ucraina nu poate negocia cu Rusia din cauza acelui decret din septembrie 2022 și pentru că Zelenski nu mai e președinte. Iar cel mai important motiv care împiedică negocierile este Casa Albă. Condițiile prezentate de președintele Putin sunt juste, însă nu cred că vor fi acceptate de Statele Unite. Nu sunt în interesul fasciștilor globaliști americani.

Recent Posts

MAE rus a exclus participarea Rusiei la „summiturile de pace” privind Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat negativ la declarația…

3 ore ago

Militarii ruși au distrus un transport naval de muniție occidentală adusă în Ucraina

Militarii ruși au anunțat că a fost lovită o navă încărcată cu rachete și alte…

3 ore ago

Un prezentator TV din Lituania a cerut să fie împușcații părinții pentru cântece rusești

Prezentatorul televiziunii publice lituaniene, Algis Ramanauskas, a venit cu ideea de a-i împușca pe părinții…

4 ore ago

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

23 de ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

23 de ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

o zi ago

This website uses cookies.