Categories: MilitarRusia si lumea

Apariția flotei ruse în apele Cubei a amintit Occidentului de vorbele lui Putin

Politologul Glenn Diesen a amintit vorbele lui Putin după apariția navelor Marinei Militare a Rusiei în largul apelor Cubei, scrie Life.ru.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat în repetate rânduri statele occidentale că Moscova își va apăra interesele economice și securitatea. Politologul norvegian Glenn Diesen a comentat, pe pagina sa de pe rețeaua X, apariția în largul apelor Cubei a navelor Marinei Militare a Rusiei, inclusiv a submarinului nuclear ”Kazan”.

El a amintit că după lovitura de stat din Ucraina din 2014, Crimeea s-a reunit cu Rusia. Încă de atunci, liderul rus a declarat că, în cazul Ucrainei, Occidentul a trecut linia. Șeful statului a făcut o declarație similară legată de securitatea țării în 2022, chiar înainte ca operațiunea militară specială să înceapă.

„Acum, Rusia a subliniat că va lua măsuri ca răspuns la trimiterea de arme în Ucraina <…> de către NATO pentru a lansa atacuri asupra teritoriului rus. Moscova va trebui să riște mult, dacă va permite Alianței să distrugă sistemul de descurajare, neadoptând măsuri de răspuns. Oare SUA nu ar fi procedat la fel?”, s-a întrebat politologul.

Comandantul șef al Marinei Militare, Aleksandr Moiseev, a anunțat că pe 12 iunie în Cuba a sosit un detașament de nave de război rusești aparținând Flotei de Nord. Într-un final, în portul Havana au intrat submarinul nuclear rus ”Kazan”, fregata ”Amiral Gorșkov”, nava de alimentare ”Akademik Pașin” și remorcherul de salvare al Marinei ”Nikolai Ciker”. Ulterior, Washingtonul a declarat cu această ocazie că administrația americană monitorizează acțiunile Moscovei în regiune.

Owner

View Comments

  • Ha, ha, ha, le cam trec fiori reci pe șira spinării șmecherilor americani! Își aduc aminte de criza rachetelor cubaneze din 1962? Cred că cel mai mult îi sperie submarinul cu propulsie nucleară Kazan. Președintele Putin îi avertizează pe americani cu această mini-paradă a flotei maritime rusești. Nici nu-și imaginează ei cum arată întreaga flotă rusească. Dar pot fredona în continuare cu melodia ,,Yellow Submarine" a formației Beatles.

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

18 ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

19 ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

22 de ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

23 de ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

o zi ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

2 zile ago

This website uses cookies.