Hot News
NATO a planificat o invazie de amploare dinspre Marea Neagră
13/06
Lavrov, către autorii inițiativelor privind Ucraina: Nu uitați, Kievul a interzis dialogul cu Rusia
13/06

Lavrov: Rusia urmărește jocul Occidentului cu „cartea nucleară”

Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Partea rusă urmărește încercările țărilor occidentale de a „introduce componente nucleare” în exercițiile lor și se pronunță categoric împotriva unor astfel de provocări, a declarat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, citat de Vzgliad.

În jurul Taiwanului din Marea Chinei de Sud situația se încinge. China provocată să facă „mișcări drastice”, iar în Peninsula Coreeană se formează o alianță între Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia, a spus Lavrov, citat de TASS.

Occidentul desfășoară exerciții, introducând activ componente nucleare în astfel de manevre, a subliniat el.

„Suntem categoric împotriva jocului cu provocări nucleare, cartea nucleară, este ceea ce a afirmat categoric președintele Vladimir Putin când a vorbit la recentul Forum Economic Internațional de la Sankt Petersburg”, a spus ministrul.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin a ordonat începerea celei de-a doua etape a exercițiilor de forțe nucleare nestrategice.

Aleksei Degtiarev

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA și-o caută cu lumânarea. Dacă președintele Xi Jinping e provocat prea tare, nu-i văd prea bine pe americani. Xi nu cred că este atât de răbdător ca și Putin. No, dar dacă vor neapărat s-o încaseze, n-au decât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940725