Hot News
Autoritatea vamală: Volumul comerțului exterior al Rusiei pe primele patru luni
12/06
Ministrul slovac al Apărării: A trimite avioane MiG-29 în Ucraina este înaltă trădare
13/06

Putin: Ziua Rusiei este simbolul neștirbirii și continuității statalității

12 iunie 2025. Kremlinul. După ceremonie de decorare/ rscf.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a decorat pe laureații premiilor de stat de anul trecut și a înmânat medalii „Eroul Muncii al Federației Ruse”. Ceremonia a avut loc în Marele Palat al Kremlinului și a fost dedicată Zilei Rusiei, scrie Smotrim.ru.

„Este o sărbătoare în onoarea Patriei noastre”, a spus Putin la ceremonia de decorare. „O sărbătoare pe care o marcăm cu respect pentru țara noastră, cu respect pentru istoria ei seculară, pentru povețele lăsate de strămoșii noștri, pentru realizările și victoriile lor”.

Șeful statului a subliniat că gloria și puterea suverană a Rusiei Vechi s-au dezvoltat și s-au întărit în epoca Țaratului Moscovei, a Imperiului Rus și a Uniunii Sovietice. Toate aceste etape, a adăugat el, formează un tot continuu cu Rusia modernă. De aceea, a subliniat Putin, Ziua Rusiei trebuie sărbătorită „ca un simbol al drumului milenar și neîntrerupt parcurs de Patria noastră”.

Cu o zi înainte, președintele Federației Ruse a semnat o serie de decrete privind acordarea premiilor de stat.

Astfel, premii în domeniul literaturii și artei pentru anul 2023 au fost acordate cântărețului de operă Ildar Abdrazakov, sculptorului Andrei Korobțov și arhitectului Konstantin Fomin, directorul muzeului-rezervație Țarskoie Selo, Olga Taratînova și șefului Atelierului de chihlimbar din Țarskoe Selo, Boris Igdalov.

Premii pentru realizări în domeniul științei și tehnologiei au fost acordate șefului Institutului ”Kurciatov”, Mihail Kovalciuk, directorului științific al Institutului de Cercetare a Ingineriei Energetice, Evgheni Adamov și consilierului șefului corporației de stat ”Rosatom”, Vladimir Asmolov. În plus, spre decorare au fost nominalizați directorul Centrului de Transplantologie ”Șumakov”, academicianul Serghei Gautier, șeful Centrului moscovit de Coordonare a Donațiilor, Marina Minina și președintele Institutului de Cercetare a Medicinii de Urgență ”Sklifosovski”, Mogheli Hubutia. De asemenea, a fost premiat doctorul în Științe Biologice, cercetător la Institutul de Biologie Moleculară al Academiei Ruse de Științe și membru corespondent al Academiei, Piotr Ciumakov.

Pentru realizări în domeniul drepturilor omului, premiul a fost acordat șefului organizației „Comitetul Familiilor Soldaților Patriei” (KSVO), Iulia Belehova. Directorul executiv al organizației „Satele Copiilor – SOS” Nikolai Slabjanin a primit un premiu de stat pentru realizări în domeniul activităților caritabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241