Categories: MilitarRusia si lumea

Marine Le Pen: Se pare că Macron vrea să intre în conflictul ucrainean

Judecând după declarațiile lui Emmanuel Macron, senzația este că el face totul pentru a obține acutizarea conflictului din Ucraina și de a implica Franța în război, a declarat Marine Le Pen, șefa grupului parlamentar al partidului ”Adunarea Națională”, într-un interviu pentru RTL. Ea a subliniat că a fost uimită cu câtă ușurință a vorbit șeful statului despre posibile pierderi de vieți omenești printre instructorii militari fracezi, pe care propune să îi trimită în Ucraina.

AMANDINE BEGO, prezentatoare RTL: – Emmanuel Macron a anunțat că Franța va trimite în Ucraina avioane de luptă Mirage 2000. Președintele Republicii a mai adăugat că intenționează să formeze o „brigadă franceză”. Astea sunt vorbele lui: 4500 de soldați ucraineni care vor fi instruiți și echipați în Franța. Aprobați o astfel de inițiativă?

MARINE LE PEN, liderul ”Adunării Naționale”: – Nu aprob ca el să se ocupe, astfel, de publicitate. În ultimă instanță, ajutorul pentru Ucraina se subînțelege, iar o enumerare extrem de detaliată a denumirilor de arme, în ce stare sunt ele, eu cred că pune în pericol Franța și alți aliați.

În același timp, sunt împotriva trimiterii de instructori pe teritoriul ucrainean – adică pe teritoriul unei țări aflate în stare de război. Noi antrenăm deja mulți soldați ucraineni în Franța, în Polonia și am putea continua să facem acest lucru. Repet încă o dată: să trimiți militari pe teritoriul ucrainean înseamnă, evident, să mergi la risc, riscul ca ei să devină ținte.

AMANDINE BEGO: – Este linia dumneavoastră „roșie”, Marine Le Pen?

MARINE LE PEN: – Voi spune cât se poate de clar: am fost uluită de ușurința cu care Emmanuel Macron vorbește despre posibile pierderi de vieți omenenși printre militarii militarii francezi.

AMANDINE BEGO: – Ați fi dorit ca această chestiune să fie supusă dezbaterii și votului Adunării Naționale?

MARINE LE PEN: – Nu. Repet: eu respect Constituția. El are dreptul de a lua decizii, ceea ce și face. Dar poți să nu fii de acord cu el. Un singur lucru este cert și anume că se creează sentimentul că, de fapt, el vrea război.

AMANDINE BEGO: – Vrea război? Serios?

MARINE LE PEN: – Iată unde văd eu problema. În realitate apare senzația că el vrea să intre în război. Și că face totul pentru a încerca să întărească presiunea ce mâine poate duce la o acutizare a conflictului.

AMANDINE BEGO: – Vindem arme în toată lumea, dar din această cauză nu devenim participanți la toate conflictele mondiale.

MARINE LE PEN: – Aveți perfectă dreptate. Vindem arme, dar nu trimitem soldați pe câmpul de luptă. Iar el exact așa intenționează să facă. Ceea ce schimbă lucrurile.

Owner

View Comments

  • Lui Macron i-a pus Dumnezeu frână, că prea avântat era împotriva Rusiei. Macron a aflat acum că Dumnezeu nu bate cu bâta, ci cu ... alegerile. Mă bucur că a luat-o în freză și el și Scholz, și sper ca acesta să fie doar începutul. Rusia nu poate fi batjocorită fără să plătești pentru asta!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.