„Conferința țărilor cheie pe ruinele regimului Zelenski”: Surkov a propus un plan de pace pentru Ucraina
10/06Myśl Polska: Polonia, în fața unei ”ciocniri frontale”
11/06Zaharova: În Parlamentul European a rămas baza ideologică a cursului rusofob al UE
Reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a comentat alegerile pentru Parlamentul European, în urma cărora se va forma o nouă componență a organului executiv al Uniunii Europene, relatează Smotrim.ru.
MAE consideră că alegerile s-au desfășurat în condiții de restricții drastice, fără o luptă concurențială cinstită. În mass-media a fost curățat de surse alternative câmpul informațional, iar campania rusofobă a depășit orice limite.
Toate forțele politice care se pronunță în favoarea unui dialog rațional cu Rusia, împotriva politicii necugetate a sancțiunilor, ce provoacă daune uriașe economiei Europei, au fost supuse discriminării și presiunii directe.
Campania electorală din Europa s-a desfășurat sub semnul absurdului. În declarațiile lor, politicienii s-au întrecut în iresponsabilitate și prostie, reducându-și toate tezele la „amprenta rusă”, „amestecul Moscovei”, „mâna Kremlinului” și încheindu-și campania cu „victoria Ucrainei” în „războiul declanșat de Rusia”.
Instituția cu sediul în Piața Smolensk atrage atenția asupra faptului că astfel de declarații au fost însoțite de o adevărată vânătoare după partidele care nu au luat poziția de drepți la criticile severe venite de peste Ocean. Toate mișcările politice care nu au fost de acord cu poziția conciliantă și umilitoare a Bruxelles-ului, care stă în genunchi în fața Washingtonului, au fost imediat acuzate că lucrează pentru Kremlin.
Monitorizarea alegerilor pentru Parlamentul European a avut un caracter absolut nominal. Misiunea de observatori ai OSCE/ODIHR a fost alcătuită doar din 19 oameni, toți declarând în cor că alegerile au îndeplinit standardele europene.
Cu toate acestea, subliniază MAE, chiar și în aceste condiții, mulți alegători europeni au găsit ieșire în votul de protest. În multe țări, a crescut brusc sprijinul pentru partidele de opoziție, pe fondul unei scăderi generale a prezenței la secțiile de votare.
Principalele state ale Uniunii Europene au fost surprinse să afle că pozițiile forțelor politice de orientare națională au crescut. Oamenii nu vor să-și piardă suveranitatea și identitatea națională, nu le place înlocuirea valorilor tradiționale cu principii neoliberale.
Ministerul de Externe subliniază că în țările baltice, unde cota de participare a fost de aproape o treime, alegerile europene au fost ignorate, evidențiind, totodată, situația precară a libertății cu exprimarea voinței cetățenilor din Polonia, Cehia și Finlanda.
Cu toate acestea, reacția politicienilor europeni după numărarea voturilor arată că Parlamentul European nu are de gând să tragă vreo concluzie. Partidul lui Ursula von der Leyen a păstrat majoritatea și, prin urmare, PE va continua să servească interesele nu ale europenilor simpli, ci ale companiilor transnaționale și ale complexului militar-industrial. Pentru Parlamentul European există un singur stăpân – Washingtonul, ordinele lui nu se discută.
Ultimii ani au arătat că Parlamentul European s-a degradat și s-a discreditat, producând nenumărate materiale rusofobe de un nivel de ostilitate fără precedent. Sub aripa lui se adună tot felul de marginali, care se proclamă ca fiind „opoziția rusă”, inclusiv extremiști și teroriști.
În urma alegerilor, în Parlamentul European a rămas, pe ansamblu, baza ideologică pentru susținerea în continuare a actualului curs politic autodistructiv anti-rus al Uniunii Europene, conchide departamentul diplomatic.
1 Comment
Această ideologie bolnavă a UE va rămâne mereu, cel puțin atâta timp cât la conducere se află Ursula von der Leyen și comunitatea puternică din spatele ei. Știți foarte bine de unde vine această ideologie. În trecut, oamenii care puneau la îndoială motivele din spatele politicilor guvernamentale erau considerați alarmiști. Astăzi, ei sunt numiți adepți ai teoriei conspirației și sunt reduși la tăcere. Dar mai bine să fii conspiraționist decât indiferent la ceea ce se întâmplă. Tocmai această nepăsare a oamenilor de rând a permis unui grup restrâns de bogați, unei elite, să hotărască soarta acestei lumi, să hotărască în numele celor mulți ce au voie să vorbească, ce au voie să gândească (sau mai bine să nu gândească deloc), ce să creadă și ce să nu creadă, pe cine să iubească și pe cine să urască. Indiferența, ezitarea de a opune rezistență nedreptăților și abuzurilor, a definit-o foarte bine teologul german Martin Niemöller, atunci când a spus: ,,Mai întâi au venit să îi ridice pe comuniști, dar eu nu eram comunist, așa că nu am vorbit. Apoi au venit să îi ridice pe socialiști și pe sindicaliști, dar eu nu eram nici una, nici alta, așa că nu am vorbit. Apoi au venit să îi ridice pe evrei, dar eu nu eram evreu, așa că nu am vorbit. Iar când au venit după mine, nu mai era nimeni care să vorbească pentru mine și să îmi ia apărarea.” Puterea lor a crescut pe nepăsarea noastră. Ura lor față de Rusia a crescut din incultură și din neputința de a o stăpâni. Sunt rusofobi? Să fie, dacă atât le poate mintea. Doar că rusofilii sunt mult mai mulți și nu-i poate reduce la tăcere pe toți și nici nu le poate schimba sentimentele față de această țară minunată cu o cultură impresionantă și față de acest popor măreț. Mulțumesc lui Dumnezeu că a lăsat pe pământ această țară, că o păzește și o ocrotește!