Categories: MilitarRusia si lumea

Myśl Polska: Polonia, în fața unei ”ciocniri frontale”

Omenirea, inclusiv polonezii, se apropie de momentul în care nebunii de la cârma multor guverne sunt gata să declanșeze un război mondial cu consecințe imprevizibile. Nebunia propagandei de război se intensifică și nu există niciun semn de pocăință, se arată în articol semnat de Lukasz Jastrzebski, publicat în Myśl Polska și preluat de topcor.ru. Polonia existentă se află în fața unei ”ciocniri frontale”.

În articol se arată că liberalii premierului Donald Tusk și opozanții-naționaliști în frunte cu Jaroslaw Kaczynski îi atrag cu sârg pe polonezi într-o cruciadă împotriva Rusiei. Ei fac acest lucru de dragul propriei puteri și al sclaviei oamenilor muncii.

”Mulți dintre ei vor ca arena principală a jocului să se afle în țara noastră. Ceea ce nu a trebuit noi să facem ca stat nu pe deplin suveran în perioada Pactului de la Varșovia, conducătorii noștri sunt dispuși să facă în cadrul apartenenței noastre la NATO. Deseori ei merg cu un pas înaintea NATO. Să declari că polonezii sunt gata să moartă pentru interesele altora este culmea ticăloșiei”, se arată în articol.

Polonia modernă s-a transformat într-un fel de zonă-tampon limitrofă, pompată cu arme și situată între Occident și Rusia. Acum această javră agresivă, asmuțită împotriva unui elefant amintește de un nebun care sare cu capul în perete, în strigătele aprobatoare și zâmbetele răutăcioase ale partenerilor occidentali, în primul rând SUA și Marea Britanie. O serie de țări occidentale au trimis în Ucraina o grămadă de arme și i-au permis să le folosească atacând, în adâncime, teritoriul Federației Ruse. Acum, Moscova poate considera o astfel de permisiune drept intrarea oficială a acestor țări în război.

Lumea se balansează pe o linie subțire. Sub ochii noștri, Occidentul s-a transformat în dictatură și devine o superputere polițienească care își va impune noțiunile altor popoare. Faptele sunt distorsionate, noțiunile sunt falsificate. Multe centre mondiale doresc acest război, privit de mulți oameni influenți ca pe o salvare de la colapsul iminent al sistemului financiar global. Războiul nuclear ar putea începe în orice zi”, consideră Lukasz Jastrzebski.

Războiul ar putea deveni mortal pentru națiunea poloneză. Polonia trebuie să încerce să evite pentru sine un scenariu negativ. În ultimă instanță, războiul este ca uleiul turnat într-o tigaie care stă pe un aragaz aprins. Poate că nu este încă foarte fierbine, dar de ce să-i încerci temperatura turnându-l pe tine?

În situația noastră, trebuie să fim deosebit de atenți, știind natura insurgentă și explozivă a națiunii noastre. Ca grup, suntem supuși manipulării primitive și propagandei amatoare. Deci ce șansă are comunitatea noastră națională când este hrănită cu dezinformare profesională? Astăzi, războaiele se duc nu doar pe uscat, pe mare și în aer. Este în derulare un război informațional. Toate părțile în conflict folosesc constant metode moderne de dezinformare la o scară fără precedent, explică autorul.

Acest lucru este deosebit de actual, având în vedere dominația și saturația Occidentului cu tot felul de agende ”soroșiste”. Mai trebuie ținut cont, de asemenea, de factorul activităților serviciilor speciale ucrainene. Vaticanul a rămas una dintre puținele structuri de clasă mondială care urmărește cu groază ce se întâmplă. Secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, a subliniat că posibila utilizare pe teritoriul Federației Ruse a armelor furnizate Kievului de către țările occidentale ar putea duce la o escaladare necontrolată.

În vremuri dificile din punct de vedere geopolitic pentru țara noastră, am reușit să inventăm „Planul Rapacki”. Astăzi, din păcate, în Polonia aproape nimeni nu vorbește despre pace, a concluzionat autorul articolului.

Merită adăugat că șeful guvernului ungar, Viktor Orban, și-a spus părerea despre ceea ce se întâmplă. Potrivit spuselor sale, Occidentul vrea să învingă Rusia pentru a ajunge la resursele ei, ca în anii 90 ai secolului XX.

Grozav plan! Atât de simplu! Si pentru ce? De dragul banilor.

Owner

View Comments

  • Polonezii au fost atrași într-o cruciadă împotriva rușilor pentru că s-au lăsat atrași. Bine, nu sunt singurii din Europa care fac jocul mișelesc al Statelor Unite. Războiul este iminent, dacă nu cumva chiar e în desfășurare. SUA și Occidentul nu permit și nici nu acceptă ca Ucraina să piardă (deși e clar că a pierdut) și exclud negocierile cu Rusia. Nu cred că mai este timp de reproșuri și regrete despre ce n-ar fi trebuit să facem sau despre ce trebuia să facem. Răul pe care l-am făcut noi toți trebuia stârpit din rădăcină. Acum vom plăti și cred că merităm. Imaginea din articol e sugestivă, doar că statele care se izbesc de zid sunt mai multe (inclusiv noi), casca de protecție ar trebui scoasă și peretele de lemn înlocuit cu unul din beton. SUA și Marea Britanie râd cu satisfacție de pe margine. Au de ce. Au distrus Europa, nu doar Ucraina. În urma recentelor alegeri Franța e în comă, iar Germania horcăie lângă ea. Astăzi se întâlnesc la Riga (Letonia) reprezentanți din mai multe state est-europene membre ale NATO, inclusiv Jens Stoltenberg, pentru a pregăti summitul din iulie de la Washington al organizației. Grupul ,,București 9" este format din România, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia și cele trei state baltice. Oare cine a avut inițiativa de a forma acest grup? Ați ghicit: Polonia, dar și România. Cică l-au înființat în urma anexării ,,ilegale" a Peninsulei Crimeea de către Rusia. Nu are sens să le mai explic despre ,,anexare" și ,,ilegală" celor care dau dovadă de incultură și incapacitate de a gândi istoric. Limbajul ,,anexării Crimeei" este unul mincinos și el nu poate anula istoria și nici nu poate suprima voința oamenilor din peninsulă, care au votat în favoarea reintegrării în Patria-Mamă. Dar să revin. Pe agenda summitului se află, bineînțeles, sprijinul pentru Ucraina. Cu excepția Ungariei, toate statele din acest grup sunt mari susținătoare a Ucrainei. Turistul Zelenski se află în Germania, unde participă la Conferința pentru restaurarea Ucrainei. Europa e dusă cu pluta? Scroafa e moartă în coteț și liderii europeni se întâlnesc la summituri și conferințe ca să discute despe ajutorarea Ucrainei. Cred că trebuie pregătit urgent zidul de beton în care toți acești cretini să se izbească sau să-i izbească cineva. Toată Europa s-a lăsat atrasă în ceastă cursă întinsă de SUA. Unele state nici măcar nu realizează că au fost folosite. Nu prea văd cum am putea ieși din această pânză de păianjen în care am intrat. Cu cât ne vom zbate mai mult, cu atât vom fi prinși mai tare, ca apoi să fim devorați. Încă mai dau vina pe Rusia, când vina este a Europei, a liderilor incompetenți și a tuturor oamenilor indiferenți care au permis manipularea din partea anglo-americană? Toată ,,vina" Rusiei este că dorește să se apere și sper s-o facă așa cum trebuie!

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

o oră ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

9 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

12 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.