Hot News
În 2024, Marina Militară va primi aproximativ 50 de nave și vase de sprijin
10/06
F-16 și locurile lor de staționare, ținte legitime ale armatei ruse. Chiar în afara Ucrainei
10/06

Lavrov s-a adresat participanților la Adunarea pan-sârbă

Foto: ruserbia.com

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a trimis o scrisoare de salut participanților la Adunarea pan-sârbă, desfășată la Belgrad, text publicat de RuSerbia.com.

”Dragi prieteni sârbi!

Popoarele noastre sunt unite de legături seculare, de valori tradiționale comune, de prietenie, testată în timp și de încercări grele. Umăr la umăr, rușii și sârbii au respins dușmani și invadatori, împreună au construit o viață pașnică.

Astăzi ne confruntăm cu noi provocări, rezistând împreună forțelor care încearcă să impună lumii întregi regulile lor, să distorsioneze istoria și să inoculeze în gândirea copiilor noștri postulate străine lor, anti-umane. Eroicul popor sârb a demonstrat clar că nu va accepta înrobirea neocolonială.

De aceea, Occidentul încearcă să-i pedepsească pe sârbi, să-i priveze de libertate, să le ia vetrele strămoșești, să-i forțeze să renunțe la dreptul la propria opinie și la o politică independentă și să-i dezbine. Unitatea este mai importantă acum ca niciodată. Este înscrisă în codul genetic al sârbilor și este exprimată clar în simbolismul sârbesc – în celebrele cuvinte „Doar unitatea îi salvează pe sârbi”.

Numai prin unitate ne putem păstra identitatea, ne putem înmulți moștenirea istorică și culturală lăsată nouă de strămoși, ne putem apăra dreptul de a ne alege singuri prioritățile naționale, străduindu-ne să le ducem la îndeplinire și să construim relații armonioase și prietenoase cu vecinii noștri. Rusia nu va închide niciodată ochii la vreo nedreptate față de poporul sârb frățesc, la încercări de demonizare a sârbilor, la încercări de a călca în picioare drepturile lor legitime. Împreună cu alte națiuni iubitoare de libertate, vom continua să construim o nouă ordine mondială – bazată pe egalitate, dialog, respect reciproc și pe respectul pentru interesele celuilalt.

Serghei Lavrov

Moscova, 8 iunie 2024

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Prietenul sigur în împrejurări nesigure se cunoaște.” (Cicero)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241