Hot News
Karin Kneissl, despre planurile Occidentului de a împărți Federația Rusă
09/06
Pe cine ar putea înarma Rusia după avertismentul lui Putin
09/06

Lăsat fără pașaport, Scott Ritter nu a putut zbura la Sankt Petersburg

Scott Ritter/ Foto: eadaily.com

Analistul și editorialistul american Scott Ritter nu a fost lăsat să zboare spre Rusia, unde urma să participe la Forumul Economic Internațional din Sankt-Petersburg (SPIEF-2024), informează postul de televiziune NTV. Pe Ritter l-au dat jos din avion, ba mai mult, i-au confiscat pașaportul. După cum a declarat chiar Ritter, i s-a explicat că acest lucru s-a făcut din ordinul Departamentului de Stat al SUA.

Andrew Napolitano, avocat, fost judecător suprem al New Jersey: „Prietenul și colegul meu Scott Ritter, care trebuia să meargă cu mine la Sankt Petersburg, a fost rugat să nu se urce în avion. Guvernul i-a furat pașaportul fără să dea vreo explicație. În America el a angajat o procedură în instanță pentru a i se restitui pașaportul. Nici eu nu m-am putut duce, dar din alt motiv”;

Autoritățile americane au anulat viza lui Ritter și i-au interzis să zboare în Rusia. Dar la Forum tot a luat cuvântul: online.

Fostul analist CIA Larry Johnson a reușit, pănă la urmă, să-și croiască drum până în Rusia. În opinia lui, ignorarea de către Statele Unite a forumului și interzicerea cetățenilor lor să participe la forum este o decizie mioapă.

Larry Johnson, expert militar, fost analist CIA: „Este o încălcare clară a legislației SUA. Lui Scott Ritter i-au confiscat pașaportul fără respectarea procedurilor aferente. Îmi amintesc de vremurile Uniunii Sovietice, iar acum SUA se comportă la fel ca în vechea URSS. Iar Rusia se comportă ca o țară liberă. Este o adevărată ironie a sorții să vezi asemenea schimbări.

Forumul din Sankt Petersburg este un eveniment fantastic. Reprezint o minoritate aici și este amuzant că aproape nu sunt americani. Știți, dacă Statele Unite chiar vor să fie parte a economiei internaționale, trebuie să fie prezente aici. În schimb, au o atitudine arogantă că sunt singura țară importantă”.

Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat situația cu ridicarea din avion a editorialistului american Scott Ritter, întrebând ironic în conformitate cu ce amendament la Constituția SUA au acționat în acest caz agențiile americane de aplicare a legii.

De amintit că expertul militar Scott Ritter a servit anterior în Corpul Marin, a lucrat în serviciile de informații americane și a fost, de asemenea, inspector de arme al ONU și SUA. Pe lângă participarea la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, a intenționat să realizeze și un documentar despre Rusia și să-l arate în America.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    America este cea mai democrată și liberă țară din lume, care respectă drepturile omului? E o glumă. SUA se tem că lumea va afla lucruri bune și frumoase despre Rusia, nu cele cu care mass-media mincinoasă întunecă mințile oamenilor. Din punctul de vedere al Statelor Unite, dacă spui adevărul despre Rusia înseamnă că-i faci propagandă? SUA sunt în cădere liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373