Categories: MilitarRusia si lumea

„Este o chestiune decisă”: Orban, despre posibila trimitere de militari occidentali în Ucraina

Occidentul chiar poate trimite trupe în Ucraina, a dat de înțeles premierul Ungariei, Viktor Orban, vorbind la postul național de radio Kossuth, scrie topwar.ru.

Declarația vine în contextul în care politicienii europeni au intensificat discuțiile dacă merită să trimită trupe NATO în Ucraina. O astfel de posibilitate a fost evocată de președintele Franței, Emmanuel Macron, care a vorbit de un contingent militar francez. Iar șeful guvernului ungar consideră că dacă se duc astfel de dezbateri, înseamnă că, într-adevăr, vor fi trimise trupe.

”Nu sunt amenințări, sunt deja fapte… Când anunți ceva drept o posibilitate, este, de fapt, o chestiune decisă”, a subliniat Viktor Orban.

În plus, Orban a creionat o caracterizare deloc măgulitoare a evenimentelor care au loc în Uniunea Europeană. El a calificat situația creată drept o „psihoză militară”. În opinia lui Orban, trimiterea de militari occidentali în Ucraina va deveni finalul logic al acestei situații.

Ungaria se opune trimiterii de trupe ale țărilor membre NATO în Ucraina. Atât Orbán, cât și ministrul de Externe, Peter Szijjártó, sunt cunoscuți pentru atitudinea lor critică față de conflictul ucrainean și față de ajutorul occidental acordat regimului de la Kiev.

Poziția Budapestei în această problemă este clară – Ungaria insistă pe organizarea de negocieri și rezolvarea pe cale pașnică a situației conflictuale. În plus, anterior au apărut informații că Ungaria este pregătită să-și reconsidere apartenența la NATO din cauza implicării prea active a Alianței în evenimentele din Ucraina.

Owner

View Comments

  • Europa este angajată în conflicte dincolo de interesele ei. Liderii occidentali care trimit armament și militari în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei au, într-adevăr, probleme clinice. Prin urmare, cu ei nu se poate discuta în mod normal. Președintele Putin va trebui să ia o decizie care este corectă și care se impune, datorită situației pe care o crează acești iresponsabili. Prea mult le-a permis, prea multă răbdare a avut cu ei. Vorbele și summit-urile nu-și mai au sensul. Sunt necesare fapte, chiar dacă sunt mai dure. Lumea în care viețuim, nu trăim, se află la o răscruce. Nu e cazul să ne amăgim că va fi mai bine, dar este timpul ca oamenii să nu mai dea vina pe Putin, căci vinovații principali sunt în SUA. Pe plan secundar se află țările occidentale care au la conducere niște marionete. Excepție fac Ungaria, Serbia și Slovacia, care au la conducere oameni cu mintea limpede.

    ,,Am întrebat savantul și am întrebat și sfântul
    Sperând c-au să mă-nvețe suprema-nțelepciune.
    Și, dup-atâta trudă, atât se poate spune:
    Că am venit ca apa și că plecăm ca vântul."
    (Omar Khayyam)

  • trimiti intri in conflict direct cu Rusia ,simplu si concis ,daca asta doresc vor avea pe deplin iar atunci nu stiu daca le va mai fi asa bine in UE tuturor

Recent Posts

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

o oră ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

2 ore ago

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

21 de ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

23 de ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

23 de ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

24 de ore ago

This website uses cookies.