Hot News
FMI: Utilizarea activelor rusești pentru Kiev ar putea submina sistemul monetar global
06/06
Zelenski speră că va exista „o debarcare a aliaților în Ucraina”
07/06

Mexic și Nicaragua nu vor participa la conferința din Elveția privind Ucraina

Drapelul Republicii Nicaragua/ Foto: aif.ru

Nicaragua și Mexic nu vor participa la conferința privind Ucraina, care se va desfășura în Elveția, în perioada 15-16 iunie, a anunțat cotidianul Izvestia, citând Ministerul de Externe, precum și ambasadele acestor țări la Moscova, relatează Interfax.

„Mexicul a primit invitația de participare la summitul privind soluționarea pașnică a conflictului din Ucraina, care va avea loc săptămâna viitoare în Elveția. Mexicul nu va lua parte la acest eveniment”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice a acestei țări la Moscova la solicitarea trimisă de ziarul menționat.

Ministerul de Externe din Nicaragua a confirmat, pentru aceeași publicație, că reprezentanții țării „nu vor participa” la conferința din Elveția.

Alte două țări din regiune – Venezuela și Cuba – nu vor fi, de asemenea, prezentate la summit, a scris presa occidentală cu referire la surse din guvernul Elveției.

A refuzat, de asemenea, să participe și președintele brazilian Luis Inasiu Lula da Silva. Reprezentanța diplomatică a Braziliei în Federația Rusă a explicat motivele acestei decizii prin faptul că la masa de negocieri ar trebui să fie prezente atât Ucraina, cât și Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo lor! Acolo participă doar servitorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378