Hot News
Întreaga structură statală a Ucrainei și-a pierdut legitimitatea
05/06
Reșetnikov: Intrarea Rusiei în primele patru economii ale lumii nu este motiv de relaxare
05/06

MAE rus: Occidentul vrea sa faca din Moldova a doua Ucraina

Mihail Galuzin/ Foto: RIA Novosti

Moldova poate repeta soarta Ucrainei pentru acțiuni împotriva Federației Ruse, relatează Smotrim.ru.

„Bruxelles-ul și Washingtonul care-l sprjină din spate, pregătesc intens Republica Moldova pentru rolul unei „a doua Ucraine”, un alt instrument al agresiunii lor”, a declarat viceministrul rus de Externe, Mihail Galuzin, într-un interviu acordat TASS.

El a menționat că nu dorește ca poporul moldovenesc, care prin tradiție are o atitudine prietenoasă față de Rusia, să împărtășeasca soarta ucraineană, un popor din care vor să facă însă „material consumabil” în realizarea intereselor geopolitice ale altora.

„Firește că asemenea tendințe ne provoacă îngrijorare, deoarece pe ambele maluri ale Nistrului trăiesc proximativ 250.000 de cetățeni ruși”, a menționat diplomatul.

Anterior, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comparat politicile promovate de președinta Maia Sandu în Moldova cu experimentele celui de-al Treilea Reich, menționează Smotrim.ru.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așa și va fi dacă nu se găsește cineva s-o scuture bine pe Oaia Sandu. De ce au avut interesul americanii să ,,elibereze” albanezii kosovari și să transforme provincia sârbă în stat ,,independent”? Oare nu pentru profit, pentru setea lor de bani și pentru a supune noi teritorii pe care să le facă dependente de SUA? Proiectul Kosovo a aparținut familiei Clinton și ai agenților statului, creatori notorii de războaie pentru jaf și cunoscuți pentru averea lor fabuloasă pe care au strâns-o exclusiv din politică și din astfel de acțiuni. Au distrus, ca apoi în spatele minciunii că au ajutat să fie eliberat Kosovo să se asigure de contracte lucrative prin mijloace dubioase pentru îmbogățire personală (a se vedea aportul pe care l-a avut gigantul de construcții Bechtel în jefuirea acestei regiuni). Cruciada înfometată după bani a Clintonilor a fost adoptată de administrațiile ulterioare ale SUA. Aceiași oficiali implicați în distrugerea Iugoslaviei, au profitat de ,,construirea unei națiuni” de către americani în Kosovo și au căutat să profite de pe urma acțiunilor lor. Bombardamentele din Iugoslavia au distrus doar 14 tancuri sârbești, în schimb au distrus 372 de instalații industriale, lăsând sute de mii de oameni fără locuri de muncă. NATO a luat îndrumări de la corporațiile americane cu privire la ce întreprinderi economice se dorește a fi distruse. Pe această distrugere SUA au făcut o groază de bani prin contractele corporațiilor americane care s-au repezit să ,,ajute” economia distrusă. Investițiile americane și occidentale pentru a reconstrui ceea ce a fost distrus în multe cazuri de bombardementele NATO și pentru a reînnoi drumurile și alte structuri au fost o formă de jaf. Același scenariu este valabil pentru Ucraina, așa va fi și pentru Moldova și pentru orice este definit ca ,,țară țintă” pentru colonialismul imperial american. Așa au făcut mereu, așa vor face întotdeauna, până se va găsi cineva să-i oprească. Conform ,,visului american”, totul a fost și este clădit pe minciună, jaf și corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931373