Categories: MilitarRusia si lumea

Zelenski și-a sunat personal colegii din CSI cu o cerere de a veni la conferința din Elveția

Zelenski le-a cerut liderilor țărilor CSI să vină la conferința din Elveția, a declarat șeful adjunct al Ministerului rus de Externe, Mihail Galuzin, scrie gazeta.ru.

A fost pusă în joc „artileria grea”: Zelenski și „prietenii” săi occidentali au început să cheme personal și să roage liderii statelor din Comunitate să ia parte la această „adunare”. Știm că niciunul dintre ei nu a cedat în fața unui asemenea demers, a spus Mihail Galuzin.

În perioada 15-16 iunie, stațiunea elvețiană Bürgenstock va găzdui o conferință dedicată Ucrainei, la care sunt invitate peste 160 de delegații, inclusiv din G-7, G-20 și BRICS. Rusia nu a fost invitată la eveniment.

Potrivit lui Galuzin, aliații și prietenii Rusiei din CSI înțeleg perfect esența adevărată a acestui eveniment.

El nu are nimic de-a face cu pacea. Aceasta este o încercare de a crea în grabă o coaliție anti-rusă și de a prezenta un ultimatum Rusiei, de a crea aparența unui sprijin global pentru „formula Zelenski”. Astfel de „întruniri de gașcă” nu contribuie la o reglementare politică. Organizarea lor este inutilă și a priori sortită eșecului, a subliniat adjunctul ministrului de Externe al Rusiei.

În ajun, activistul rus din Australia Semion Boikov, cunoscut sub numele de „cazacul australian”, a declarat că autoritățile australiene și-au arătat atitudinea față de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, trimițându-l la summitul pentru pace din Elveția pe ministrul asigurărilor de invaliditate.

Situația este similară cu India care nu intenționează să trimită oficiali de nivel înalt la conferința din Elveția. După cum scrie The Hindustan Times, nici prim-ministrul și nici măcar ministrul de Externe nu vor merge la conferința. Despre faptul că nu vin la ”summit” au anunțat, de asemenea, președinții Braziliei și Republicii Sud-Africane. Iar în ultimele zile s-a făcut cunoscut că Republica Populară Chineză și Arabia Saudită au refuzat să participe la eveniment.

Owner

View Comments

  • Cu chiu, cu vai, poate adună oameni pentru două echipe de fotbal. Vor face puțină mișcare după ce se vor îmbuiba cu bunătăți. Altceva, ce ar putea face? Asemenea summit-uri nu sunt decât niște șprițuri de gașcă. Fostul ministru al guvernului britanic, Dominic Cummings, a criticat sprijinul acordat de Occident Ucrainei, afirmând că ,,Acest întreg stat ucrainean, mafiot și corupt ne-a păcălit practic pe toți", adăugând că Occidentul nu ar fi trebuit să se implice niciodată în această situație stupidă, fiindcă acest fapt a ,,transmis întregii lumi ce gașcă de clovni suntem." Ei, acum gașca de clovni se va aduna în Elveția să-l omagieze pe plângăciosul șmecher numit Zelenski.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.