Categories: MilitarRusia de azi

Ministrul Apărării a prezentat pierderile înregistrate de armata Ucrainei

În timpul operațiunii militare speciale, Rusia acționează proporțional cu amenințările la adresa securității sale, a declarat ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, scrie Interfax.

„Acționăm decisiv și proporțional cu amenințările la adresa securității”, a declarat Belousov la Almatî, la o reuniune a Consiliului miniștrilor apărării al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB).

Potrivit acestuia, pe baza experienței operațiunii speciale, are loc optimizarea activității de luptă a trupelor ruse, se dezvoltă complexul industrial de apărare al țării, se perfecționează sistemul de pregătire a personalului militar, sunt îmbunătățite abilitățile ca parte a activităţilor de pregătire operaţională şi de luptă.

„Prin urmare, a subliniat ministrul rus al Apărării, toate încercările de a ne provoca o înfrângere strategică sunt zadarnice”.

Belousov a făcut cunoscut că trupele ruse din zone importante din regiunea Harkov au forțat inamicul să se retragă cu opt până la nouă kilometri.

Potrivit acestuia, „mulțumită acțiunilor curajoase și profesionale ale personalului nostru militar, 28 de așezări au fost eliberate în această lună”.

„În general, anul acesta 880 de kilometri pătrați de teritoriu au intrat sub controlul armatei ruse”, a spus Belousov.

După cum relatează RIA Novosti, șeful Ministerului Apărării a dat publicității date privind pierderile înregistrate de Forțele Armate ale Ucrainei.

Astfel, în luna mai 2024, armata Ucrainei a pierdut peste 35.000 de militari și peste 2.700 de arme. „Printre acestea se numără 290 de tancuri și vehicule blindate de luptă, inclusiv patru tancuri Abram, șapte Leopard și 12 Bradley.” În plus, au fost doborâte 11 avioane și patru elicoptere, fiind distruse, de asemenea, 730 de tunuri de artilerie de câmp și sisteme de lansare multiplă de rachete”, a declarat Belousov.

Potrivit acestuia, „lipsit de posibilitatea de a deține inițiativa pe câmpul de luptă, regimul de la Kiev continuă să demonstreze sponsorilor occidentali că are capacitatea de a provoca daune Federației Ruse prin atacuri asupra infrastructurii civile”. „Și vedem că intensitatea acestor acțiuni crește în așteptarea viitoarei conferințe din Elveția, de la mijlocul lunii iunie”, a menționat ministrul.

El a raportat că „în luna mai, Forțele Armate Ruse au interceptat peste o mie de drone, peste două sute cincizeci de rachete cu reacție Himars și Vampire, peste 80 de bombe avia ghidate Hummer, 50 de rachete operaționale-tactice Atakms și opt rachete de croazieră „Scalp. „

Belousov a subliniat că toate obiectivele operațiunii militare speciale vor fi cu siguranță atinse. .

Owner

View Comments

  • Pe lângă pierderile umane din cadrul armatei ucrainene, nici aliații ei nu se pot lăuda că stau prea bine la capitolul ,,militari și recrutări." Armata lui Macroleon se confruntă cu disponibilizări voluntare și cu o lipsă de recrutări. Ministrul francez al Forțelor Armate, Sebastien Lecornu a declarat că ,,Nu mai este vorba atât de recrutarea de noi soldați, cât de a convinge trupele existente să nu demisioneze." Potrivit surselor oficiale, soldații rămân în medie un an în forțele armate, mai puțin decât înainte de izbucnirea conflictului din Ucraina. Chiar și Germania este afectată. Aproximativ 1.537 de soldați au părăsit Bundeswehr-ul în 2023. Comisarul militar al Bundestagului a declarat că este necesar să se restabilească serviciul militar obligatoriu și că este de preferat să se atragă mai multe femei în armată. Spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial Hitler a trimis copii pe front. Ce i-ar împiedica s-o facă și acum? În Marea Britanie, deficitul anual este de 1.100 de oameni, echivalentul a două batalioane de infanterie. Chiar dacă a semnat un contract de recrutare cu o companie privată, guvernul britanic nu a avut succes. Dintre britanici, 38% spun că ar refuza să servească în forțele armate în cazul unui nou război mondial, iar 30% spun că nu ar servi nici dacă țara lor ar fi amenințată de o invazie iminentă. Curat ,,patriotism"! Problema recrutării este comună tuturor țărilor europene, inclusiv Franței, Italiei și Spaniei. Viktor Orban a exclus trimiterea de militari ungari în Ucraina. Populațiile din rândul imigranților nu acceptă să lupte într-un război al Occidentului contre Rusiei. Majoritatea imigranților susțin Rusia. Armatele NATO s-au micșorat, armata ucraineană este decimată, recrutările sunt în impas. Planul elitelor bolnave din Europa de a înfrânge Rusia din punct de vedere militar este mort din fașă. Pinguinii ăștia vor să lupte contra Rusiei?

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

7 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

8 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

10 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.