China a avertizat NATO, după ce s-a dat undă verde pentru atacuri în adâncimea teritoriului Rusiei

China a avertizat NATO: va fi un final dezastruos după ce Statele Unite au permis Kievului să lanseze atacuri în adâncimea teritoriului Rusiei și să trimită trupe ale Alienței în Ucraina. Potrivit Asiatimes, pe fondul unor asemenea acțiuni, Europa s-ar putea acoperi cu „saci cu cadavre”, relatează URA.ru.

„Trimiterea de soldați NATO într-un număr relativ mic nu rezolvă problema. Acest lucru înseamnă doar că, nu peste mult timp, Europa va fi plină de saci cu cadavre”, scrie publicația citată. În interiorul NATO există diferite păreri referitoare la participarea Alianței în conflictul din Ucraina. Ungaria, spre exemplu, și-a exprimat protestul împotriva participării NATO și a atacurilor asupra teritoriului rus. Italia se opune, la rândul ei, acestei idei. Germania însă declară că o susține, dar nu va pune la dispoziția Kievului rachete Taurus pentru atacuri în adâncul Federației Ruse.

În articol se precizează că noua politică a SUA poate duce la tensiuni în relațiile cu Rusia. Iar cel mai probabil rezultat este continuarea conflictului din Ucraina, care va atrage după sine pierderi suplimentare pentru Alianța Naord-Atlantică, inclusiv viețile soldaților. Planurile privind o posibilă utilizare a aeronavelor NATO sau a forțelor terestre pe teritoriul Kievului sunt considerate improbabile din cauza posibilelor consecințe catastrofale pentru Europa.

Irina Șerbakova

Owner

View Comments

  • Și președintele Putin a avertizat de atâtea ori NATO despre pericolul pe care îl reprezintă trimiterea de trupe în Ucraina și, recent, despre lansarea de atacuri în profunzime asupra Rusiei. La conferința de presă, la finalul unei vizite în Uzbekistan, Vladimir Putin a declarat: ,,Acești reprezentanți ai țărilor NATO, în special din Europa, mai ales țările mici, ar trebui să fie conștienți cu ce se joacă. Trebuie să-și amintească faptul că sunt adesea state cu un teritoriu mic și o populație foarte densă, iar acest factor este un lucru serios la care ar trebui să reflecteze înainte de a vorbi despre lansarea de atacuri în profunzimea teritoriului rus." Dar cine să gândească? Dacă ar gândi, liderii europeni și-ar da seama că sunt doar o unealtă în mâinile Statelor Unite, că americanii au o lungă tradiție de a-și lăsa baltă aliații. În 3 iunie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu au aterizat 7 aeronave F-18 Hornet finlandeze, urmând să execute timp de două luni misiuni de Poliție Aeriană. Detașamentul finlandez este compus din 80 de militari, care împreună cu Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii vor efectua aceste misiuni sub comanda NATO. Am mai spus, și repet, că am ajuns să fim o bază militară pentru NATO, că personajele de desene animate care ne conduc de la Cotroceni și Guvern n-au nici o legătură cu România și românii. Probabil că ,,sacii de cadavre" vor fi mai numeroși la noi.

Recent Posts

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

16 ore ago

Doar China are mai mult: Kremlinul a explicat de ce Rusia crește efectivul armatei

Pe 16 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul privind creșterea efectivului uman al…

17 ore ago

Politico: Zalujnîi a considerat o aventură invadarea Regiunii Kursk

Înainte de operațiunea Ucrainei în Regiunea Kursk, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei,…

19 ore ago

Tokaev i-a spus lui Scholz că Rusia este de neînvins

Din punct de vedere militar, Rusia este de neînvins, a declarat președintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev,…

20 de ore ago

„Planul lui Trump pentru Ucraina” mulțumește prin adecvare

Dmitri BAVÎRIN, Vzgliad Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt conflictului militar din Ucraina…

o zi ago

Expert militar: Rusia are o armă secretă non-nucleară care face orașele praf și pulbere

Pe lângă armele nucleare, Rusia este capabilă să facă inamicul praf și pulbere cu alte…

2 zile ago

This website uses cookies.