Categories: MilitarRusia si lumea

La Paris au fost găsite sicrie goale cu mesaje despre armata franceză din Ucraina

În dimineața zilei de 1 iunie, în fața Turnului Eiffel din Paris au fost găsite cinci sicrie goale și un banner pe care scrie ”Soldații francezi din Ucraina”, au declarat pentru France Info și Le Parisien surse din interiorul poliției. În sicrie fuseseră băgați saci cu ipsos, relatează RBC.

Potrivit celor două publicații, au fost reținute trei persoane originare din Bulgaria, Germania și Ucraina. Le Parisien notează că este în curs de desfășurare o investigație pentru „a stabili o posibilă intervenție străină”. De dosar se ocupă Parchetul teritorial din Paris.

Infractorii au fost identificati grație camerelor de monitorizare video: nu departe de Turnul Eiffel parchează o dubă de culoare albă, din care coboară doi oameni, care lasă pe trotuar sicriele și bannerul. Șoferul camionetei a fost reținut nu departe de locul incidentului; el susține că a venit în ajun din Bulgaria și că i s-au plătit 40 EUR pentru a lăsa alți doi bărbați și încărcătura. Cei doi suspecți au reușit inițial să scape, dar au fost găsiți în autogara Bercy, unde încercau să ia un autobuz spre Berlin.

La sfârșitul lunii februarie, președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus trimiterea de trupe în Ucraina. O serie de țări NATO și conducerea Alianței au spus că nu au astfel de planuri, dar unii politicieni occidentali l-au susținut pe Macron. Kremlinul a declarat că prezența trupelor NATO în Ucraina ar face inevitabil un conflict între Rusia și NATO.

La începutul lunii mai, Macron a precizat că una dintre condițiile trimiterii de militari în Ucraina este spargerea dispozitivului de apărare al Ucrainei și o solicitare venită în acest sens din partea Kievului. În martie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exclus necesitatea ca trupe străine să fie prezente în Ucraina. În aprilie însă, el a declarat că autoritățile de la Kiev susțin o astfel de inițiativă, precizând că militarii străini i-ar putea antrena pe luptătorii armatei Ucrainei și i-ar putea ajuta la repararea tehnicii de luptă.

Pe 27 mai, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Aleksandr Sîrski, a declarat, după negocieri cu șeful ministerului francez al Apărării, Sebastien Lecornu, că salută trimiterea în țară a instructorilor militari francezi. Potrivit spuselor sale, actele necesare au fost deja semnate. Lecornu a subliniat că încă nu a fost luată o decizie finală. În același timp, deputatul Radei Supreme, Aleksei Gonciarenko, a declarat, pe 31 mai, citând surse proprii, că primii instructori din Franța au plecat deja spre Ucraina.

Potrivit Financial Times, autoritățile franceze au analizat și cu alte țări trimiterea de instructori militari în Ucraina, inclusiv cu Estonia și Lituania. Bloomberg a scris că Macron ar putea anunța crearea unei coaliții care să trimită instructori militari, cu prilejul festivităților dedicate împlinirii a 80 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia, eveniment ce se va desfășura pe 6 iunie. Potrivit Reuters, Macron va anunța trimiterea de trupe în Ucraina înainte de această dată.

Ministerul rus de Externe a avertizat că măsurile de răzbunare „vor merge departe, nu doar în plan politic”.

Owner

View Comments

  • Sicriele goale trebuiau trimise lui Macron, puse în fața Palatului Élysée. Persoanele reținute ar trebui premiate.

Recent Posts

MAE rus: Acțiunile SUA împotriva presei ruse nu vor rămâne fără răspuns

Statele Unite continuă politica de reprimare a disidenței, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului…

o oră ago

Peskov, despre o posibilă interdicție a exportului de metale: Trebuie răspuns la banditismul Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a comentat propunerea lui Vladimir Putin…

9 ore ago

Expert militar: Studierea rachetei HIMARS va oferi Rusiei acces la tehnologia americană

„Sistemele HIMARS s-au remarcat întotdeauna printr-o mare precizie. Coeficientul lor de abatere probabilă a fost…

10 ore ago

Peskov, despre abordarea lui Putin în alegerea reacției la acțiunile Occidentului

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, într-un dialog cu jurnalistul Pavel…

11 ore ago

Zaharova: Summitul BRICS va deveni o senzație mondială

Organizația a devenit un model de conlucrare interstatală, a subliniat reprezentanta oficială a ministerului rus…

12 ore ago

În orașele italiene au apărut panouri publicitare cu sloganuri pro-ruse

În Italia au fost instalate panouri publicitare cu apeluri la sistarea livrărilor de arme către…

o zi ago

This website uses cookies.