Categories: MilitarRusia si lumea

Cine l-a convins pe Biden că armata Ucrainei poate lansa atacuri asupra Rusiei

Blinken și Sullivan au fost cei care l-au convins pe Biden să ridice o parte din restricțiile impuse armatei Ucrainei în privința folosirii armelor americane, relatează publicația Vzgliad.

Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, Jake Sullivan, și șeful Departamentului de Stat, Antony Blinken, l-au convins pe liderul american Joe Biden să ridice o parte dintre restricțiile impuse în privința atacurilor lansate de Ucraina asupra Rusiei cu folosirea armelor aemricane, scrie Politico, citând surse.

Potrivit Politico, în cadrul unei consfătuiri desfășurate în Biroul Oval, Sullivan a declarat că regimul de la Kiev trebuie să aibă capacitatea de a folosi, ”strict în scop de contra-foc”, arme americane împotriva forțelor ruse din zona Harkov.

Discuția a avut loc pe 15 mai, după ce cereri în acest sens au venit din partea delegației de parlamentari ucraineni care au vizitat Washingtonul.

Drept urmare, Biden și-a dat acceptul, cerându-i lui Sullivan și Pentagonulului să definiveze această chestiune. Între timp, Blinken a vizitat Kievul, după care, pe 17 mai, i-a spus lui Biden, că „Rusia a profitat de interdicția președențială”. Acest lucru l-a convins pe președintele SUA că ridicarea unora dintre restricții este „pasul corect”, scrie Politico.

Se precizează că Statele Unite se tem că Ucraina ar putea pierde Harkovul și o serie de teritorii importante din estul țării.

La rândul său, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a început să analizeze cu echipa sa ”avantajele militare” de pe urma ridicării unei părți a restricțiilor privind lansarea de atacuri asupra unor ținte rusești.

Vzgliad amintește că, pe 13 mai, în cadrul unor negocieri video, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut oficial lui Sullivan, Austin și preșdintelui Șefilor de Stat Major ai SUA, generalul Charles Brown, „să ridice restricțiile”, aceștia angajându-se ”să-i facă lui Biden o recomandare oficială”.

Vzgliad amintește că Departamentul de Stat a anunțat că Ucrainei i s-a permis să folosească arme americane pentru lupta contra bateriei dacă este vorba despre ținte aflate pe teritoriul Rusiei lângă regiunea Harkov a Ucrainei.

Owner

View Comments

  • În starea în care se află, pe Biden îl poate convinge și o pisică! Munca de convingere a psihopaților din jurul lui este foarte ușoară.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

12 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

13 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

14 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

15 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

16 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

2 zile ago

This website uses cookies.