„Am auzit cum îmi bate inima”: Cosmonautul Leonov ar fi împlinit 90 de ani

Cosmonautul sovietic Aleksei Leonov a fost primul om care a ieșit în spațiul cosmic deschis. S-a întâmplat pe 18 martie 1965, când Leonov avea 30 de ani. Pentru realizările lui, a fost de două ori declarat Erou al Uniunii Sovietice, scrie Gazeta.ru.

Viitorul erou s-a născut în satul Listvianka, din Regiunea Kemerovo (sudul Siberiei de Vst), și a fost al optulea copil din familie. La început a vrut să devină pictor, o pasiune la care nu a renunțat, practic, niciodată. De-a lungul vieții sale, Lenonov a pictat peste 200 de tablouri. Cu toate astea, și-a construit cariera în aviație, devenind pilot militar. Mai târziu, el a recunoscut că „în sufletul meu eram bucuros” de ce mi-a oferit soarta.

În 1960, Leonov a fost selectat pentru primul grup de cosmonauți sovietici. Legndarul său zbor în cosmos l-a efectuat în calitate de copilot al rachetei spațiale Voshod-2. În total, în spațiu deschis a petrecut în jur de 12 minute. Ulterior, el a povestit că cel mai tare l-a impresionat liniștea neobișnuită.

„Niciodată un om nu-și aude respirație și cum îi bate inima. Iar eu am auzit cum îmi bate inima și liniștea, liniștea. Am spus ceva, dar nu îmi aduc aminte ce, dar au înregistrat: ”Dar Pământul este rotund!”, a povestit, ulterior, Leonov. .

Acel zbor cu Voshod-2 nu a fost simplu. Pe navă s-au întâmplat mai mutle defecțiuni, iar în spațiu, costumul spațial al lui Leonov s-a umflat pe neașteptate încât la început nu se putea întoarce. La coborârea pe Pământ, sistemul automat s-a oprit, piloții fiind nevoiți să efectueze o aterizare manuală. După aceea câteva zile le-au petrecut în pădure în plină iarnă. Leonov a subliniat însă că știa riscurile când a acceptat o asemenea misiune.

„Am o permanentă stare de bucurie: ceea ce am făcut nu a fost degeaba, a fost pentru perfecționarea echipamentelor tehnice care asigură securitatea oamenilor”, a subliniat Leonov.

Astronautul a murit în 2019, la vârsta de 85 de ani. Deja la pensie, el a recunoscut în fața jurnaliștilor că îi este dor de înaltul cerului și că deseori visează că zboară.

Owner

View Comments

  • Merită vizionat filmul ,,Vremea celor dintâi", în care este vorba despre această misiune în spațiu pe care a făcut-o împreună cu Pavel Belyaev. Și-au riscat viața pentru acest zbor. Emoționant film!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

13 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

15 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

16 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

16 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

18 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

2 zile ago

This website uses cookies.