Hot News
Lavrov, despre reacția Moscovei la posibilă desfășurare de rachete americane cu rază medie și mai scurtă de acțiune
31/05
Peskov a comentat verdictul în cazul Trump
01/06

MAE chinez: De ce Beijing nu poate participa la „summit-ul pentru pace”

Nao Ning/ Foto: dpa / Global Look Press/ RBC

China nu va fi prezentă la conferința pentru Ucraina, care va avea loc în iunie în Elveția, din cauza diferențelor dintre cerințele Chinei și agenda de lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Mao Ning, la o conferință de presă, relatează RBC.

„Între agenda de lucru a întâlnirii, cerințele Chinei și speranțele generale al comunității internaționale continuă să existe o ruptură evidentă. Chinei îi este greu să participa la această întâlnire”, a subliniat reprezentanta oficială a diplomației chineze.

Ea a precizat că organizatorii summit-ului au fost înștiințați în legătură cu ”preocupările și considerațiile Chinei”.

Mao Ning a menționat că Beijingul a insistat întotdeauna pe organizaarea unei conferințe internaționale de pace, la care să participe reprezentanți și ai Rusiei, și ai Ucrainei. Participarea lor trebuie să fie egală, iar toate inițiativele de pace trebuie analizate în mod corect, a adăugat ministerul chinez de Externe.

Anterior, Reuters a anunțat că delegația chineză nu va merge la summitul din iunie, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile avansate de Beijing. Kievul i-a cerut președintelui chinez Xi Jinping și președintelui american Joe Biden să ia parte la conferință. Nici acesta din urmă nu și-a confirmat încă participarea.

Nici partea rusă nu sprijină summit-ul planificat și cere Kievului să renunțe la dorința de a reveni la granițele din 1991, acceptând „noile realități teritoriale” și recunoscând pierderea suveranității asupra regiunilor Crimeea, Donbass, Herson și Zaporojie, menționează RBC.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    China a luat o hotărâre corectă. Acel summit este inutil fără participarea Rusiei. Mai trebuie ținut cont și de faptul că China este aliata și prietena Rusiei. Cum ar fi fost să participe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937241